עוגה בחושה יפהפייה, טעימה וקלה להכנה, עם ניחוח של חמאה שחומה ואגוזית, טעמים חמצמצים של תותים וקליפת לימון, ומתיקות של שוקולד מריר. בעיני אין טוב מזה.
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 150 גרם חמאה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון קטן
- מיץ מלימון קטן
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
- 2 ביצים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1 כוס (240 מ"ל) קוביות תותים (תזדקקו ל-10-5 תותים, תלוי בגודלם)
- 1 כפית סוכר
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
לקישוט
- 4-3 תותים פרוסים דק
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה.
- שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5-4 דקות, עד שבתחתית הסיר מצטברים משקעים ומתחילים (לחמאה יהיה ריח משגע!) מעבירים לקערה גדולה עם המשקעים שבתחתית הסיר (שם נמצא כל הטעם!)
- מוסיפים לחמאה המומסת את הסוכר, מיץ הלימון, המלח והווניל ומערבבים. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות, רק עד שהוא נטמע בתערובת (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
- מערבבים את קוביות התותים עם כפית סוכר. מוסיפים אותן לקערה יחד עם השוקולד וקליפת הלימון, ומטמיעים בתערובת בכמה תנועות קיפול.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מניחים מעל את פרוסות התותים.
- אופים 45-40, עד שהעוגה זהובה ויציבה.
- לאחר שהעוגה התקררה מפזרים עליה אבקת סוכר.
- לעוד מתכוני עוגות בחושות - לחצו כאן