קרם הברולה של רושפלד

כשיונתן רושפלד ואדיר כהן מ"הרברט סמואל" מכינים קרם ברולה, ברור שהוא יהיה לא רק טעים, אלא גם עם טוויסט מיוחד - מגישים אותו כשהוא קפוא. והוא אפילו קל להכנה!

מערכת ערוץ האוכל

|

12.03.15 11:31

 

 

המתכון באדיבות השפים יונתן רושפלד ואדיר כהן ממסעדת "הרברט סמואל" בתל אביב.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 מ"ל (1 מכל גדול) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל
  • 65 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 4 חלמונים

 

להגשה

  • מעט סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) פירות יער ותותים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות.
  2. שמים את השמנת והסוכר בסיר. חוצים את מקל הווניל ומרוקנים את גרגיריו אל השמנת.
  3. מחממים את השמנת על אש בינונית עד לסף רתיחה. בינתיים שמים את החלמונים בקערה גדולה.
  4. יוצקים את השמנת בזרם דק לקערת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת. מעבירים מיד דרך מסננת דקה לכלי מזיגה.
  5. יוצקים את הנוזל לתבניות אישיות ואופים 30-25 דקות, עד שמתקבל קרם יציב אך עדיין רוטט.
  6. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לחלוטין.
  7. בסמוך להגשה הופכים את הקרם על צלחת הגשה. מפזרים עליו שכבה דקה מאוד של סוכר ושורפים עם מבער עד להזהבה קלה. מקשטים בפירות יער ובתותים טריים .

 

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד