המתכון באדיבות השפים יונתן רושפלד ואדיר כהן ממסעדת "הרברט סמואל" בתל אביב.
מרכיבים
4 מנות
- 500 מ"ל (1 מכל גדול) שמנת מתוקה
- 1 מקל וניל
- 65 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
- 4 חלמונים
- מעט סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) פירות יער ותותים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- שמים את השמנת והסוכר בסיר. חוצים את מקל הווניל ומרוקנים את גרגיריו אל השמנת.
- מחממים את השמנת על אש בינונית עד לסף רתיחה. בינתיים שמים את החלמונים בקערה גדולה.
- יוצקים את השמנת בזרם דק לקערת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת. מעבירים מיד דרך מסננת דקה לכלי מזיגה.
- יוצקים את הנוזל לתבניות אישיות ואופים 30-25 דקות, עד שמתקבל קרם יציב אך עדיין רוטט.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לחלוטין.
- בסמוך להגשה הופכים את הקרם על צלחת הגשה. מפזרים עליו שכבה דקה מאוד של סוכר ושורפים עם מבער עד להזהבה קלה. מקשטים בפירות יער ובתותים טריים .
- לעוד מתכוני קינוחים - לחצו כאן