מרכיבים
4-3 מנות
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 1 זוקיני גדול פרוס
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 כוסות עלי תרד, עלי מנגולד או עלי קייל, קרועים גס בעזרת הידיים
- 12 כוס עגבניות מיובשות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן חצי יבש
- 100 גרם ערמונים מוכנים לאכילה (נמכרים בשקיות ברשתות השיווק)
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה, רצוי מסוג רחב (פפרדלה, למשל)
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- להגשה: עלי נענע טריים (לא חובה)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים גם את שיני השום, התרד, העגבניות המיובשות, היין, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הערמונים. מבשלים כ-2 דקות נוספות ומסירים מהאש.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, אך לא שוטפים.
- מחממים שוב את הרוטב, מוסיפים את הפסטה ואת עלי הבזיליקום ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות.
- מפזרים על הפסטה גבינת פרמזן, וגם עלי נענע אם רוצים. מגישים מיד.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג