מרכיבים

4-3 מנות

  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 זוקיני גדול פרוס
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 כוסות עלי תרד, עלי מנגולד או עלי קייל, קרועים גס בעזרת הידיים
  • 12 כוס עגבניות מיובשות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן חצי יבש
  • 100 גרם ערמונים מוכנים לאכילה (נמכרים בשקיות ברשתות השיווק)
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה, רצוי מסוג רחב (פפרדלה, למשל)
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • להגשה: עלי נענע טריים (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים כ-4 דקות. מוסיפים גם את שיני השום, התרד, העגבניות המיובשות, היין, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הערמונים. מבשלים כ-2 דקות נוספות ומסירים מהאש.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, אך לא שוטפים.
  3. מחממים שוב את הרוטב, מוסיפים את הפסטה ואת עלי הבזיליקום ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות.
  4. מפזרים על הפסטה גבינת פרמזן, וגם עלי נענע אם רוצים. מגישים מיד.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג