המתכון באדיבות שף יהונתן גלעדי.
מרכיבים
4 מנות
- 50 גרם גבינת צ'דר מיושנת
- 150 גרם גבינת אמנטל
- 4 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה
- 4 עלי מנגולד
- 1 כף חמאה
- 2 גביעים (400 מ"ל בסה"כ) שמנת חמוצה 27%
- אפשרות (מומלצת מאוד): מעט בוטרגה (ביצי דג בורי - להשיג במעדניות)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מגררים את הגבינות בפומפייה עבה.
- ממלאים סיר במים ומוסיפים כף מלח שטוחה על כל ליטר. מביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה כ-25 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפוררים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
- מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהחלק הלבן. קוצצים גס את את כל אחד מהחלקים בנפרד.
- מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד וחופן מהחלק הלבן ומאדים כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של כ-1/2 ס"מ.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הבוטרגה. מתבלים במלח ובפלפל שחור. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15-10 דקות, עד שהגבינות נמסות וגאטן תפוחי האדמה משחים.
- אם רוצים, לפני ההגשה מגררים מעל הגראטן בוטרגה.
- יהונתן גלעדי הוא השף של Bibovino
- חנות יין וביסטרו בתל אביב, המתמחה במכירת יינות באריזות ייחודיות