מרכיבים
35 יחידות
- 100 גרם חמאה מלוחה
- 3/4 כוס (180 מ"ל) סוכר חום, כהה או בהיר
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
- 2 כוסות שיבולת שועל גרוסה
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים בינוני
- 3/4 כוס (180 מ"ל) ריבה באיזה טעם שאוהבים (אני השתמשתי בריבת שזיפים ביתית)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגיות גם במעבד מזון). שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר והווניל, ומעבדים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בבית אחת את שיבולת השועל, הקמח ואבקת האפייה. ברגע שמתקבלים פירורים מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבלים פירורים גדולים ולחים.
- מוסיפים את האגוזים ומערבלים שוב כמה שניות, רק עד שהם נטמעים בבצק באופן אחיד.
- מפזרים בתבנית מחצית מכמות הפירורים באופן אחיד ומשטחים היטב.
- מורחים על הפירורים את הריבה ומפזרים מעל את יתרת הפירורים. מהדקים מעט בעדינות.
- אופים כ-30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.
- מצננים לגמרי וחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ.
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג