מרכיבים

35 יחידות

  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) סוכר חום, כהה או בהיר
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 2 כוסות שיבולת שועל גרוסה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים בינוני
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) ריבה באיזה טעם שאוהבים (אני השתמשתי בריבת שזיפים ביתית)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגיות גם במעבד מזון). שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר והווניל, ומעבדים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בבית אחת את שיבולת השועל, הקמח ואבקת האפייה. ברגע שמתקבלים פירורים מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבלים פירורים גדולים ולחים.
  4. מוסיפים את האגוזים ומערבלים שוב כמה שניות, רק עד שהם נטמעים בבצק באופן אחיד.
  5. מפזרים בתבנית מחצית מכמות הפירורים באופן אחיד ומשטחים היטב.
  6. מורחים על הפירורים את הריבה ומפזרים מעל את יתרת הפירורים. מהדקים מעט בעדינות.
  7. אופים כ-30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.
  8. מצננים לגמרי וחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג