מרכיבים
4 מנות
- 4 כרעי עוף (או נתחים אחרים)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה מתוקה
- אפשרות: תבלין לצ'ולנט (להשיג במרכולים)
- 3-2 כפות שמן
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 1 כוס שעועית לבנה מוקפאת
- 1 כוס גרגירי חומוס מוקפאים
- 3/4 כוס גריסי פנינה
- 8 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
- 1 1/2 כפות משחת ציר בקר מוכן
- 1 1/2 כפיות סילאן או דבש
- מעט רוטב סויה
- 1 ראש שום, חצוי
- ואם יש קישקע במקפיא - מה טוב
אופן ההכנה
- מתבלים את העוף במלח, בפלפל, בפפריקה ובתבלין לצ'ולנט (אם רוצים).
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא משחים קלות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כמה דקות עד הזהבה. מחזירים את העוף, ומניחים מעליו את השעועית, החומוס, גריסי הפנינה ותפוחי האדמה.
- יוצקים לקערה כוס מים רותחים. מוסיפים את ציר הבקר, הסילאן (או הדבש), מעט רוטב סויה, כף פפריקה מתוקה (או תבלין לצ'ולנט), מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצקים לסיר.
- מוסיפים לסיר עוד מים רותחים עד לכיסוי המרכיבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מניחים בסיר את השום, ואם רוצים מניחים בעדינות מעל כל המרכיבים את הקישקע המוקפא. מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כשעתיים.
- אפשרות: אם יש זמן, לאחר הבישול אוטמים היטב את פתח הסיר ברדיד אלומיניום, מניחים מעליו את המכסה ואופים עוד שעה בתנור ב-150 מעלות.
טיפ
- אם אתם מוסיפים לחמין המהיר קישקע, גלגלו אותו כמו שבלול והדקו בעזרת קיסמים - כך הוא יישאר יציב. בנוסף, חוררו אותו בכמה מקומות בעזרת קיסם, כדי שלא יתפוצץ בזמן הבישול.
- לעוד מתכוני חמין - לחצו כאן