אני אחשוף את האמת על המתכון הזה ("גם האמת היא אופציה", אמר עו"ד ידוע שהיה אביה של חברה טובה): הייתם אמורים לקבל דג ביין לבן, אבל ידה של סיון היתה קלה מדי על הטרגון – והרוטב נהרס.
לא נותר לי אלא לשנס את מותני ולהכין את המנה המקסימה הזאת. זכרו שמדובר במנה גמישה: אפשר להיות יצירתיים ולהשתמש בירקות שיש במקרר, וגם לוותר על הדג או להחליף אותו בעוף או בבשר.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
6-4 מנות
- 6-4 נתחי פילה דניס (או דג אחר)
- 2 כוסות אורז בסמטי
- שמן
- מלח
- להגשה: בצל ירוק קצוץ, צ'ילי אדום פרוס, בוטנים קצוצים, חצאי לימון
לירקות
- 1 בצל קצוץ גס
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 2 כוסות פרחי כרובית קטנים
- 2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
- 1 כף מחית קארי אדומה
- 1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון. מניחים את הדגים בתבנית כשהעור פונה כלפי מעלה.
- האורז: מחממים בסיר 1 כף שמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים 3 כוסות מים ומלח, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
- הירקות: בזמן שהאורז מתבשל מחממים במחבת רחבה 3 כפות שמן ומטגנים את הירקות עם קצת מלח במשך כ-10 דקות, עד שצבעיהם הופכים לעזים והם מתרככים מעט. מוסיפים לירקות את מחית הקארי וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ואת מיץ הלימון ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. חשוב שהירקות יישארו פריכים.
- במקביל לשלבי הבישול הסופיים של הירקות, מזליפים על הדגים קצת שמן ומתבלים במלח. צולים כ-7 דקות, עד שהעור נחרך והדגים מוכנים.
- מעבירים את האורז המוכן למחבת עם הירקות ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים מעל את הדגים ומפזרים את הבצל הירוק, הצ'ילי והבוטנים. מגישים עם חצאי לימונים.