כדי להכין את העוגה הזאת אפשר להשתמש בתמרים בוואקום, כפי שאני עשיתי, או לחתוך תמרים שלמים ולקבל עוגה עם מרקם מעט יותר גס.

ניתן גם לוותר על פירורי העוגיות, ובמקומם לפזר על העוגה אבקת סוכר או אגוזים או שקדים קצוצים.

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

תבנית בקוטר 20 ס"מ

  • 300 גרם תמרים מאריזת ואקום (קצת יותר מחצי אריזה)
  • מיץ סחוט מ-2 תפוזים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
  • קמצוץ מלח

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב קוקוס או שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה רכה
  • 3-2 כפות פירורי עוגיות תבלינים ("לוטוס", למשל)

אופן ההכנה

  1. מוודאים שאין בתמרים שאריות של גלעינים ושמים אותם בסיר קטן. מוסיפים את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך בחישה מדי פעם. כשהתערובת רותחת מכבים את האש, מוסיפים כפית אבקת אפייה, מערבבים היטב ומקררים.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  3. מקציפים בקערה את החמאה הרכה. מוסיפים ביצה אחת, כף קמח, קמצוץ מלח ואת הכפית הנוספת של אבקת האפייה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים לקערה את הביצה השנייה ואת יתרת הקמח, ומערבבים באמצעות מרית רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (חשוב לא לערבב יותר מדי).
  5. מוסיפים את התמרים לקערה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה בצבע חום-כתמתם.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש וללא פירורים. מצננים את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית, כדי שלא תיסדק.
  7. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד הלבן עם חלב הקוקוס (או השמנת) במיקרוגל או בסיר כפול. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד לגמרי. מקררים את הקרם עד שהוא מסמיך ומצפים את העוגה. מקשטים בפירורי עוגיות.
  8. שומרים במקרר בכלי אטום, ומגישים בטמפרטורת החדר.