מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

לבצק

  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן זית

למלית

  • 2 פרחי ברוקולי גדולים (כ-1 ק"ג), מופרדים לפרחים קטנים
  • 1 כרשה גדולה, קצוצה
  • שמן זית
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב קוקוס
  • חופן שומשום

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו הגיטרה. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מגלגלים לכדור, משטחים מעט ועוטפים היטב בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה שקוטרו גדול במעט מזה של התבנית. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ואת דפנותיה, ודוקרים אותו במזלג.
  3. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקפיא למשך חצי שעה.

המלית והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. פורשים נייר אפייה על הבצק. מפזרים על הנייר קטניות יבשות (למשל, חומוס או שעועית) – הקטניות ישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק להתרומם.
  3. אופים 20 דקות ומצננים מעט.
  4. בזמן שהבצק בתנור מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי במשך 4-3 דקות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח, להפסקת הבישול; מטגנים את הכרשה בשמן זית במשך כמה דקות, עד שהיא מזהיבה.
  5. מערבבים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.
  6. מרכיבים את הקיש: מניחים על הבצק את הכרשה המאודה ומסדרים עליה את פרחי הברוקולי. יוצקים את תערובת חלב הקוקוס ומפזרים מעל שומשום.
  7. אופים במשך 40 דקות, עד להזהבה.

גיוונים

  • אפשר להחליף את הבצק הפריך בבצק עלים מוכן. אפשר גם להשתמש בבצק פריך מוכן – חשוב לא לוותר על שלב ההקפאה לאחר שמרפדים בו את התבנית.

איך מכינים מראש?

  • אופים את הקיש ושומרים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  • שף-קונדיטורית נעמה שטייר מייעצת למסעדות וקונדיטוריות ומפתחת עבורן תפריטי קינוחים