מתכון של פלג בכור מחוקוק.

מרכיבים

8-6 מנות

  • 1/2 ק"ג גזר, חתוך גס
  • 1/2 ק"ג בטטה, חתוכה גס
  • 1/2 ק"ג דלעת, חתוכה גס
  • 1/2 עד 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • 100 גרם פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה

  1. שמים את הירקות בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.
  2. מוסיפים את אגוז המוסקט ומבשלים עוד דקה.
  3. מסננים את הירקות מהנוזלים (שומרים את הנוזלים בצד).
  4. מחזירים את הירקות לסיר ומרסקים אותם בעזרת בלנדר מוט, תוך הוספת חלק ממי הבישול, עד שמתקבל מרק סמיך וחלק.
  5. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.
  6. מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים בפיסטוקים טחונים.