מרק עדשים כפרי עם חזה אווז

מרכיבים

12-10 מנות

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
  • 4 גזרים קצוצים דק
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד) קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) עדשים שחורות, מושרות במים כשעתיים
  • 2 עצמות מח
  • 4 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1 גבעול תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את חזה האווז ומטגנים 3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את כל הירקות, למעט העגבניות, ומטגנים 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את העדשים השחורות, עצמות המח ומים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר (לשדרוג המרק, אפשר להוסיף ציר עוף במקום המים). מביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות והעדשים מתרככים.
  4. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומבשלים 2 דקות נוספות.

---------------------------------------------------------------------------------------------

עוד מתכוני מרק עדשים בערוץ האוכל של Xnet:

---------------------------------------------------------------------------------------------

מרק עדשים כתומות וירקות כתומים

מרכיבים

4 מנות

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל פרוס
  • 3 שיני שום
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) עדשים כתומות
  • 1/2 2 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 קישוא מגורר דק בפומפייה
  • 1 גזר מגורר דק בפומפייה
  • 1 בטטה מגוררת דק בפומפייה
  • 1 צרור כוסברה קצוץ
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל וההשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העדשים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את ציר הירקות (או המים) ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות, תוך הסרת הקצף שמופיע על פני הנוזל באמצעות כף.
  4. לאחר שהקצף מפסיק להופיע מוסיפים את הקישוא, הגזר והבטטה, ומבשלים כשעה ללא מכסה.
  5. מוסיפים את הכוסברה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל, ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
  6. מכבים את האש וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.

מרק קרם ארטישוק וערמונים

מרכיבים

12-10 מנות

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל לבן פרוס
  • 2 שיני שום
  • 1 גבעול של כרשה (החלק הלבן בלבד) פרוס
  • 2 ק"ג ארטישוקים ירושלמיים, קלופים
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית לבישול
  • 2 חבילות (200 גרם בסה"כ) ערמונים בוואקום

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר מעט שמן קנולה על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הבצל, השום והכרשה, ומטגנים עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
  2. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תפוחי האדמה, אגוז מוסקט, מלח, פלפל לבן ומים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
  3. מוסיפים את השמנת, מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש. טוחנים למרקם חלק עם בלנדר מוט.
  4. קוצצים את הערמונים ומוסיפים אותם לסיר.

  • המתכונים באדיבות מוטי אוחנה, שף מסעדת "מדיטה" בירושלים.