כל מי שהיה ילד בשנות ה-90 זוכר את "טובשילים": מותג של תבשילים מוכנים עם טון של חומרי טעם, משפרי טעם ומשמרים – רק להוסיף מים ולבשל.

בצעירותי, כשרק התחלתי לבשל, ניסיתי לשחזר את הזיכרון, והתוצאה היתה הרבה יותר אלגנטית ומזינה. מדובר בארוחה בסיר אחד (דאגתי שלא תעשו יותר מדי כלים), שכוללת גם פחמימות וגם חלבון, ומותאמת לקטנטנים ולמבוגרים כאחד.

צמחונים וטבעונים יכולים להשמיט מהמתכון את העוף, והוא עדיין יהיה סופר טעים. עם זאת, כדי שתהיה זו ארוחה מאוזנת כדאי להחליף את העוף בעדשים שחורות, שאותן מוסיפים לסיר עם הפתיתים.

  • עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-8 מנות

  • 1 בצל גדול
  • 700-600 גרם חזה עוף טחון או בשר בקר טחון או תערובת של השניים
  • 2 קישואים או זוקיני קטנים
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 עד 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 חבילת פתיתים בצורת קוסקוס
  • 4 כוסות וקצת (1 ליטר) מים רותחים
  • מעט שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל דק ואת הקישואים לחתיכות קטנות.
  2. מחממים מעט שמן קנולה בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה קלה. בינתיים מרתיחים את המים.
  3. מוסיפים לסיר את העוף, ומטגנים עד שהבשר מלבין לגמרי. בזמן הטיגון מפוררים את העוף עם כף, כדי לקבל חתיכות קטנות ככל האפשר.
  4. מוסיפים את הקינמון, הדבש (או הסילאן), המלח, הפלפל וקוביות הקישוא, ומערבבים קלות.
  5. מוסיפים את הפתיתים והמים הרותחים, מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-10 דקות ומכבים את הלהבה. משאירים את הסיר מכוסה לפחות 10 דקות לפני ההגשה, כדי שהפתיתים יספגו את כל המים. התבשיל משתבח עוד יותר אם אוכלים אותו למחרת (אחרי חימום, כמובן).