לביבות תירס תמיד מתקבלות אצלי בברכה, ואני מכינה אותן במשך כל השנה. אני אוהבת את גרגירי התירס טחונים היטב, אך אם אתם רוצים אפשר כמובן לטחון אותם למרקם גס יותר.

אפשר להכין את הלביבות מראש ולחמם אותן לפני ההגשה בטוסטר אובן. אפשרות נוספת היא להכין רק את הבלילה ולטגן לפני ההגשה.

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-25 לביבות

  • 300 גרם גרגירי תירס (1 קופסה בינונית מסוננת מנוזלים)
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 3 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • 1 חלבון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  1. שמים את גרגירי התירס במעבד המזון וטוחנים כמה שניות. מוסיפים את הבצל והקמח וממשיכים לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
  2. שמים בקערה את הביצה, החלבון, מלח ופלפל, ומקציפים כמה דקות, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מקפלים את הקצף לתוך תערובת התירס.
  3. מרפדים צלחת במגבות נייר. יוצקים שמן בעומק של ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על אש בינונית.
  4. יוצקים מהתערובת לשמן בעזרת כף ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  5. מגישים חם, רצוי בליווי סלט ויוגורט.