לביבות תפוחי אדמה ובצל ירוק / מיכל לוי אלחלל
לביבות קלאסיות במרקם פריך ובתוספת טעם מרענן של בצל ירוק.
מרכיבים
5 לביבות גדולות או 10 קטנות
- 6 תפוחי אדמה, קלופים
- 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
- 3 כפות קמח
- 1 ביצה
- שמן לטיגון (רצוי קנולה)
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מגררים את תפוחי האדמה במגררת גסה וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבצל הירוק, הקמח והביצה ומערבבים היטב. מטים את הקערה ושופכים בזהירות את הנוזלים שהצטברו בה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת בינונית. יוצרים לביבה דקה ומעבירים למחבת. מטגנים 3 דקות לפחות (לא הופכים לפני כן, כדי שהלביבה לא תתפרק).
- כשתחתית הלביבה מזהיבה מוסיפים מעט שמן, הופכים וממשיכים לטגן 4-3 דקות.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים להכין כך את כל הלביבות.
- טיפ: אם לא מטגנים מיד את תפוחי האדמה המגוררים, מומלץ להניח אותם במסננת, לשטוף במים ולייבש אותם בעזרת נייר סופג. זה ימנע מהם להשחיר במהירות.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
עוד מתכוני לביבות ב-Xnet:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לביבות תפוחי אדמה עם כרשה, גזר ושומשום / דנית קימל
מרכיבים
- כ-30 יחידות
- 3 כרשים בינוניות (החלק הבהיר בלבד,( נקיות
- 3 גזרים, קלופים
- 2 תפוחי אדמה, קלופים
- 4 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- 3 כפות שומשום
- מלח
- פלפל שחור טחון
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
- חוצים את הכרשים לאורכן וחותכים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה. מגררים את הגזרים ואת תפוחי האדמה בפומפייה גסה (אפשר במעבד מזון,( מעבירים למסננת גדולה ומשהים כ-20 דקות, כדי שיגירו נוזלים. סוחטים את הירקות מעודפי הנוזלים.
- שמים את הביצים בקערה גדולה וטורפים אותן. מוסיפים את כל הירקות, את פירורי הלחם והשומשום, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
- מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים בידיים כדורים מהתערובת ומשטחים אותם מעט. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות משחימות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
לביבות תפוחי אדמה פרועות / קלי מגר
מרכיבים
כ-25 יחידות
- 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה
- אפשרות: 1 בצל בינוני, קלוף ומגורר גס
- 2 ביצים גדולות
- 1/3 כוס (45 גרם) קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים. אם העיסה דלילה מדי מוסיפים עוד קצת קמח ומערבבים שוב.
- יוצקים שמן בעומק של 1.5 ס"מ למחבת רחבה או לסיר ומחממים. ממלאים כף בעיסה, ובעזרת כף נוספת מחליקים אותה למחבת. יוצרים כך לביבות נוספות. מטגנים 3-2 דקות, עד שצדן התחתון של הלביבות מזהיב. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים למסננת, מניחים לשאריות השמן לטפטף, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- חוזרים על התהליך עם יתרת עיסת הלביבות.
- מגישים חם, עם מעט מלח או עם אבקת סוכר.