לביבות תפוחי אדמה ובצל ירוק / מיכל לוי אלחלל

לביבות קלאסיות במרקם פריך ובתוספת טעם מרענן של בצל ירוק.

מרכיבים

5 לביבות גדולות או 10 קטנות

  • 6 תפוחי אדמה, קלופים
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 3 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון (רצוי קנולה)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מגררים את תפוחי האדמה במגררת גסה וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הבצל הירוק, הקמח והביצה ומערבבים היטב. מטים את הקערה ושופכים בזהירות את הנוזלים שהצטברו בה.
  3. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת בינונית. יוצרים לביבה דקה ומעבירים למחבת. מטגנים 3 דקות לפחות (לא הופכים לפני כן, כדי שהלביבה לא תתפרק).
  4. כשתחתית הלביבה מזהיבה מוסיפים מעט שמן, הופכים וממשיכים לטגן ‭4-3‬ דקות.
  5. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים להכין כך את כל הלביבות.

  • טיפ: אם לא מטגנים מיד את תפוחי האדמה המגוררים, מומלץ להניח אותם במסננת, לשטוף במים ולייבש אותם בעזרת נייר סופג. זה ימנע מהם להשחיר במהירות.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עוד מתכוני לביבות ב-Xnet:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לביבות תפוחי אדמה עם כרשה, גזר ושומשום / דנית קימל

מרכיבים

  • כ-30 יחידות
  • 3 כרשים בינוניות (החלק הבהיר בלבד‭,(‬ נקיות
  • 3 גזרים, קלופים
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים
  • 4 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 3 כפות שומשום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  1. חוצים את הכרשים לאורכן וחותכים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה. מגררים את הגזרים ואת תפוחי האדמה בפומפייה גסה (אפשר במעבד מזון‭,(‬ מעבירים למסננת גדולה ומשהים כ-20 דקות, כדי שיגירו נוזלים. סוחטים את הירקות מעודפי הנוזלים.
  2. שמים את הביצים בקערה גדולה וטורפים אותן. מוסיפים את כל הירקות, את פירורי הלחם והשומשום, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים בידיים כדורים מהתערובת ומשטחים אותם מעט. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות משחימות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

לביבות תפוחי אדמה פרועות / קלי מגר

מרכיבים

כ-25 יחידות

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה
  • אפשרות: 1 בצל בינוני, קלוף ומגורר גס
  • 2 ביצים גדולות
  • ‭1/3‬ כוס (45‬ גרם) קמח
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית סוכר
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים. אם העיסה דלילה מדי מוסיפים עוד קצת קמח ומערבבים שוב.
  2. יוצקים שמן בעומק של 1.5 ס"מ למחבת רחבה או לסיר ומחממים. ממלאים כף בעיסה, ובעזרת כף נוספת מחליקים אותה למחבת. יוצרים כך לביבות נוספות. מטגנים ‭3-2‬ דקות, עד שצדן התחתון של הלביבות מזהיב. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים למסננת, מניחים לשאריות השמן לטפטף, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  3. חוזרים על התהליך עם יתרת עיסת הלביבות.
  4. מגישים חם, עם מעט מלח או עם אבקת סוכר.