מרק כתום עשיר, קל להכנה וטעים במיוחד בזכות תוספת מקורית: קלמנטינה. לפני שתירתעו מהרעיון חשוב להדגיש: הטעם המוכר של הקלמנטינה אינו מורגש במרק; הוא נטמע בשאר המרכיבים ויוצר טעם אחר ומיוחד.
- עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
6-4 מנות
- 30 גרם חמאה (רצוי מלוחה)
- בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 400 מ"ל (2/3 1 כוסות) ציר בטעם עוף או ציר ירקות או מים
- מיץ מקלמנטינה אחת או 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
- כ-1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 15%-10% שומן
- לעיטור: שמנת חמוצה (כף לכל מנה), חופן אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 4-3 דקות, עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת ומטגנים 3-2 דקות.
- מוסיפים את הציר (או המים), המיץ, הג'ינג'ר והמלח. ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שהדלעת מתרככת. מדי פעם מערבבים.
- מצננים את המרק כ-10 דקות וטוחנים אותו באמצעות בלנדר מוט.
- מוסיפים את השמנת לבישול ומחממים על אש נמוכה.
- יוצקים את המרק החם לקעריות, ומעטרים כל מנה בכף שמנת חמוצה ובמעט אגוזי פקאן קצוצים. אפשר גם לבזוק פלפל שחור גרוס טרי.
- לעוד מתכוני מרק - לחצו כאן