מרק כתום עשיר, קל להכנה וטעים במיוחד בזכות תוספת מקורית: קלמנטינה. לפני שתירתעו מהרעיון חשוב להדגיש: הטעם המוכר של הקלמנטינה אינו מורגש במרק; הוא נטמע בשאר המרכיבים ויוצר טעם אחר ומיוחד.

  • עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

6-4 מנות

  • 30 גרם חמאה (רצוי מלוחה)
  • בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 400 מ"ל (2/3 1 כוסות) ציר בטעם עוף או ציר ירקות או מים
  • מיץ מקלמנטינה אחת או 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • כ-1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 15%-10% שומן
  • לעיטור: שמנת חמוצה (כף לכל מנה), חופן אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 4-3 דקות, עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת ומטגנים 3-2 דקות.
  3. מוסיפים את הציר (או המים), המיץ, הג'ינג'ר והמלח. ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש לבינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שהדלעת מתרככת. מדי פעם מערבבים.
  5. מצננים את המרק כ-10 דקות וטוחנים אותו באמצעות בלנדר מוט.
  6. מוסיפים את השמנת לבישול ומחממים על אש נמוכה.
  7. יוצקים את המרק החם לקעריות, ומעטרים כל מנה בכף שמנת חמוצה ובמעט אגוזי פקאן קצוצים. אפשר גם לבזוק פלפל שחור גרוס טרי.