מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לעוגה
- 7 חלבונים מביצים בגודל L
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות דבש
- 200 גרם חמאה, מומסת
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 1/2 1 כוסות (130 גרם) אבקת שקדים
- 100 גרם צימוקים בהירים
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
לתפוחים
- 5 תפוחי עץ מזן גרני סמית
- 60 גרם חמאה
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
- 1/2 כפית קינמון
לציפוי
- 1 כוס (100 גרם) שקדים, פרוסים
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה
רצוי להתחיל בהכנת העוגה יום לפני ההגשה
- העוגה: שמים בקערת המיקסר את החלבונים, הסוכר והדבש ומערבלים דקה. מוסיפים את החמאה, הקמח ואבקת השקדים ומערבלים דקה. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים ידנית. מכסים ושומרים במקרר לפחות למשך 5 שעות.
- התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומנקים מליבות. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומבשלים 15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסירים מהאש.
- האפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מסדרים מעל את התפוחים ודוחפים אותם מעט לתוך הבצק. אופים 35-30 דקות.
- במקביל מכינים את הציפוי: שמים במחבת את השקדים עם החמאה והסוכר, ומחממים תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה. מפזרים את השקדים על העוגה ואופים 10 דקות נוספות. מגישים פושר.
- מתוך ספר העוגות החדש של בני סיידא, "מתוקות ונפלאות", הוצאת מודן