מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לעוגה

  • 7 חלבונים מביצים בגודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1/2 1 כוסות (130 גרם) אבקת שקדים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, קצוצים

לתפוחים

  • 5 תפוחי עץ מזן גרני סמית
  • 60 גרם חמאה
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1/2 כפית קינמון

לציפוי

  • 1 כוס (100 גרם) שקדים, פרוסים
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

רצוי להתחיל בהכנת העוגה יום לפני ההגשה

  1. העוגה: שמים בקערת המיקסר את החלבונים, הסוכר והדבש ומערבלים דקה. מוסיפים את החמאה, הקמח ואבקת השקדים ומערבלים דקה. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים ידנית. מכסים ושומרים במקרר לפחות למשך 5 שעות.
  2. התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומנקים מליבות. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומבשלים 15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסירים מהאש.
  3. האפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מסדרים מעל את התפוחים ודוחפים אותם מעט לתוך הבצק. אופים 35-30 דקות.
  4. במקביל מכינים את הציפוי: שמים במחבת את השקדים עם החמאה והסוכר, ומחממים תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה. מפזרים את השקדים על העוגה ואופים 10 דקות נוספות. מגישים פושר.

  • מתוך ספר העוגות החדש של בני סיידא, "מתוקות ונפלאות", הוצאת מודן