החמיצות הנעימה של הלימון משתלבת עם המתיקות של השום, ובתוספת עשבי התיבול נוצרת הרמוניה של טעמים שגורמים גם לילדים וגם למבוגרים להתמכר למנה הזאת.
- לעוד מתכוני עוף בתנור - לחצו כאן
מרכיבים
4 מנות
- 2 לימונים בקליפתם, שטופים
- 6 תפוח אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
- שיניים קלופות מ-1/2 1 ראשי שום
- 1/2 1 כפות מלח גס
- 1 עוף שלם מחולק ל-8, עם העור
- 1 כף עלי טימין מיובשים
- מחטים קצוצים דק מ-2 גבעולי רוזמרין
- 10 עלי מרווה קצוצים דק
- 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- אפשרות: 5 גבעולי טרגון קצוצים דק
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס דק
- 1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, רצוי במצב טורבו.
- דוקרים את קליפת הלימונים בסכין חדה (לפחות 8 דקירות בכל אחד). שמים אותם בסיר ומוסיפים את תפוחי האדמה והשום. ממלאים את הסיר במים ומוסיפים את המלח הגס. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב, כך שהעוף ותפוחי האדמה יצופו בעשבי התיבול. מעבירים לתבנית ואופים כשעה.
- הופכים את חלקי העוף, למעט החזה, וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מזהיבים היטב.
- המנה תישמר עד 4 ימים בכלי סגור במקרר.