החמיצות הנעימה של הלימון משתלבת עם המתיקות של השום, ובתוספת עשבי התיבול נוצרת הרמוניה של טעמים שגורמים גם לילדים וגם למבוגרים להתמכר למנה הזאת.

מרכיבים

4 מנות

  • 2 לימונים בקליפתם, שטופים
  • 6 תפוח אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים ‭
  • שיניים קלופות מ-1/2 1 ראשי שום
  • 1/2 1 כפות מלח גס
  • 1 עוף שלם מחולק ל-8, עם העור
  • 1 כף עלי טימין מיובשים
  • מחטים קצוצים דק מ-2 גבעולי רוזמרין
  • 10 עלי מרווה קצוצים דק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • אפשרות: 5 גבעולי טרגון קצוצים דק
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, רצוי במצב טורבו.
  2. דוקרים את קליפת הלימונים בסכין חדה (לפחות 8 דקירות בכל אחד). שמים אותם בסיר ומוסיפים את תפוחי האדמה והשום. ממלאים את הסיר במים ומוסיפים את המלח הגס. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב, כך שהעוף ותפוחי האדמה יצופו בעשבי התיבול. מעבירים לתבנית ואופים כשעה.
  4. הופכים את חלקי העוף, למעט החזה, וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מזהיבים היטב.
  5. המנה תישמר עד 4 ימים בכלי סגור במקרר.