את עלי הקייל (כרוב עלים) הבריאים, שפרצו לחיינו בשנה האחרונה, נהוג לשלב בסלטים או בתבשילים. אני החלטתי לקחת אותם לכיוון אחר: שידכתי אותם לאבוקדו ולעשבי תיבול,
וקיבלתי ממרח ירוק ורענן.
- עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
2 מנות
- כ-5 עלי קייל
- 2-1 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
- 1/2 בצל לבן קטנטן, קצוץ גס
- חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה
- 1 אבוקדו בינוני בשל
- מיץ לימון לפי הטעם
- מלח
- אפשרות: פרוסות פלפל צ'ילי ו/או פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קורעים את עלי הקייל באופן גס (אם העורק הראשי שבמרכז העלה עבה וקשה מדי, אין להשתמש בו).
- שמים במעבד מזון את עלי הקייל, השום והבצל הלבן, וטוחנים לתערובת גסה או חלקה – לפי הטעם.
- מוסיפים את הכוסברה וטוחנים קצרות.
- מועכים את האבוקדו במזלג ומעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח וגם פלפל צ'ילי ו/או פלפל שחור אם רוצים, ומערבבים.
- מוסיפים את מחית הקייל ומערבבים היטב.
- לעוד מתכוני סלטים - לחצו כאן