את עלי הקייל (כרוב עלים) הבריאים, שפרצו לחיינו בשנה האחרונה, נהוג לשלב בסלטים או בתבשילים. אני החלטתי לקחת אותם לכיוון אחר: שידכתי אותם לאבוקדו ולעשבי תיבול,

וקיבלתי ממרח ירוק ורענן.

  • עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

2 מנות

  • כ-5 עלי קייל
  • 2-1 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
  • 1/2 בצל לבן קטנטן, קצוץ גס
  • חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 1 אבוקדו בינוני בשל
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • מלח
  • אפשרות: פרוסות פלפל צ'ילי ו/או פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. קורעים את עלי הקייל באופן גס (אם העורק הראשי שבמרכז העלה עבה וקשה מדי, אין להשתמש בו).
  2. שמים במעבד מזון את עלי הקייל, השום והבצל הלבן, וטוחנים לתערובת גסה או חלקה – לפי הטעם.
  3. מוסיפים את הכוסברה וטוחנים קצרות.
  4. מועכים את האבוקדו במזלג ומעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח וגם פלפל צ'ילי ו/או פלפל שחור אם רוצים, ומערבבים.
  5. מוסיפים את מחית הקייל ומערבבים היטב.