מרכיבים

כ-20 קציצות

לקציצות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 5-4 שיני שום
  • 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית או קנולה (להוסיף רק אם משתמשים בבשר רזה)
  • 1/2 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה כמון (לא חובה)
  • 1/3 כפית פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון

לרוטב
  • 1 כף שמן
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 קופסה בינונית (260 גרם) רסק עגבניות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף סילאן או דבש
  • אפשרות: 3/4 כוס אפונה קפואה
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. הקציצות: שמים את הבצל, השום ותפוח האדמה במעבד מזון וטוחנים. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם שאר מרכיבי הקציצות (למעט השמן לטיגון).
  2. מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות קלות (אין צורך שהן יהיו מוכנות מפנים). מעבירים את הקציצות לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  3. הרוטב: מחממים בסיר בינוני כף שמן ומטגנים את השום כדקה על אש בינונית. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מערבבים בעדינות כדי שיתכסו ברוטב ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.