צ'ילי קון קרנה

תבשיל טקסני-מקסיקני חריף שמציע שילוב טעמים נהדר של בשר, ירקות וקטניות. הכי כיף להגיש אותו לצד טורטיות ביתיות וגווקאמולי (יש מתכונים בהמשך!) אבל הוא הולך נפלא גם עם אורז.

מרכיבים

4 מנות

  • שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל מתוק אדום או כתום חתוך לקוביות
  • 1 פלפל חריף אדום קצוץ, ללא הגרעינים
  • 500 גרם בשר בקר טרי טחון (רצוי צלעות)
  • 6-5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 עלי דפנה
  • 3/4 כפית כמון
  • 2-1 קופסאות שעועית אפויה מנומרת ברוטב עגבניות (אפשר להמיר בשעועית לבנה ברוטב עגבניות)
  • רוטב פלפלים חריפים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את השום, מערבבים קלות ומוסיפים את הפלפל המתוק והפלפל החריף. ממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהפלפלים קצת מתרככים.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר, עד שהוא משחים.
  3. מוסיפים את העגבניות, עלי הדפנה, הכמון, מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה עדינה.
  4. מוסיפים את השעועית ומתבלים ברוטב פלפלים חריפים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  5. מוציאים מהסיר את עלי הדפנה, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

טורטיות ביתיות

אל תתנו לאורך של המתכון להטעות אתכם: ההכנה עצמה קלה מאוד, וכל מה שצריך זה כמה מצרכים שיש בכל בית וקערת ערבוב. תקבלו טורטיות רכות וטעימות, ובניגוד לרוב הטורטיות הקנויות – ללא חומרים משמרים.

מרכיבים

12 טורטיות

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן קנולה (לא זית)
  • 3/4 עד 1 כוס מים

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים קלות.
  2. מוסיפים את השמן ומעט מהמים. לשים ביד תוך שמוסיפים בהדרגה עוד מים, עד שמתקבל בצק לא רך מדי - בערך במרקם של פלסטלינה (חשוב להוסיף לפחות 3/4 כוס, כדי שיתקבלו טורטיות רכות). בשלב זה הבצק לא ייראה אחיד.
  3. ממשיכים ללוש עוד 4-3 דקות (ייתכן שהבצק עדיין לא יהיה חלק - זה בסדר). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח 10 דקות.
  4. לשים את הבצק כדקה נוספת, עד שהוא הופך לחלק ונוח לעבודה.
  5. יוצרים מהבצק 12 כדורים שווים בגודלם. מניחים את אחד הכדורים על משטח העבודה (אין צורך לקמח אותו) ומכסים את שאר הכדורים במגבת (חשוב שהם יישארו מכוסים בזמן העבודה, כדי שלא יתייבשו).
  6. משטחים את הכדור עם כף היד ומרדדים אותו במערוך לעיגול דק – עובדים ממרכז הבצק כלפי חוץ, כשמדי פעם מרימים אותו ומסובבים. חשוב שהעיגול שמתקבל לא יהיה בקוטר גדול יותר מזה של המחבת שבו תשתמשו, כדי שלא תתקבל טורטייה עם שוליים מסולסלים (אם רוצים לקבל עיגול מושלם, אפשר לחתוך את הקצוות עם סכין או עם גלגלת לחיתוך פיצה).
  7. מניחים את הטורטייה בצלחת ומכסים במגבת. יוצרים באותו אופן טורטיות משאר הכדורים.
  8. מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית. מחממים את הטורטייה עד שמופיעים סימני צריבה על צדה התחתון. הופכים ומחממים עוד חצי דקה-דקה. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת, כדי שהטורטייה תישאר חמה ולא תתייבש.
  9. מכינים באותו אופן את שאר הטורטיות ועורמים אותן זו על גבי זו בצלחת המכוסה.

מטבל גווקאמולי

מטבל מקסיקני קלאסי המורכב מאבוקדו עם כוסברה, לימון ופלפל חריף. רצוי להכין אותו בסמוך להגשה.

מרכיבים

  • 2 אבוקדו בשלים
  • 3-2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2-1 עגבניות בשלות אך לא רכות מדי (רצוי מזן תמר), חתוכות לקוביות קטנות
  • 3-2 גבעולי בצלי ירוק קצוצים או 1/2 בצל סגול קצוץ
  • עלים מ-1/2 צרור כוסברה, קצוצים דק
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מרוקנים את האבוקדו לקערה ויוצקים עליו את מיץ הלימון. מועכים באמצעות מזלג.
  2. מוספים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.