עוגת תפוזים גבוהה ונאה, שמנוקדת בשלל גרגירי פרג. לקח לי זמן להגיע למתכון הזה: שיחקתי בשילובים שונים של המרכיבים, עד שהתקבלה עוגה רכה מאוד ועסיסית, שאין צורך להרטיב אותה אחרי האפייה.

אני הכנתי את העוגה בתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ, אך אפשר להשתמש גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות.

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים טחונים דק + כף נוספת לאיבוק התבנית
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 2 כפות פרג
  • 1 כף שומשום
  • 3/4 כוס שמן או 150 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. משמנים היטב את התבנית ומאבקים בכף שקדים טחונים.
  3. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, סוכר הווניל, הקמח, הפרג והשומשום. מערבבים בקערה נפרדת את השמן (או החמאה המומסת), מיץ התפוזים וקליפת התפוז.
  4. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 6 דקות, עד לקבלת תפיחה בהירה מאוד.
  5. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת הנוזלים. מקציפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  6. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מצננים את העוגה היטב, מחלצים מהתבנית ומאבקים באבקת סוכר.