קיש עם מילוי קטיפתי שמציג שילוב טעמים מוצלח במיוחד: דלעת מתקתקה, גבינת רוקפור מעט חריפה ותימין שמדגיש את השניים הראשונים. הגישו עם סלט ירוק בצד ויש לכם ארוחה מעולה.

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ

לקלתית

  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כוס (30 גרם) קמח מלא, מנופה
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 4-2 כפות מים קרים

למילוי

  • 500 גרם דלעת
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) שמנת לבישול
  • 1 כף גדושה עלי תימין
  • 2 כפות קמח
  • 100 גרם גבינת רוקפור, חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקלפים את הדלעת, חותכים לחתיכות גסות ומסדרים בתבנית. מתבלים במלח ובפלפל וצולים כ-30 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
  3. מצננים מעט את הדלעת וטוחנים למחית אחידה באמצעות מעבד מזון או בלנדר.
  4. הקלתית: שמים במעבד המזון את שני סוגי הקמח, החמאה, הסוכר והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה יחסית. מוסיפים מים קרים בהדרגה וממשיכים לערבד רק עד שמתחילים להופיע גושים והבצק נהיה דביק (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות שלו).
  5. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה ומשטחים אותו בעזרת האצבעות, בתנועות מהמרכז לדפנות (מרפדים גם את הדפנות). דוקרים את התחתית עם מזלג, מכסים בנייר אפייה ומניחים מעל קטניות יבשות שישמשו כמשקולת. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. מסירים את המשקולות ונייר האפייה, ואם תחתית הקלתית עדיין בהירה מדי אופים עוד כמה דקות. מצננים מעט.
  7. המילוי: טורפים בקערה את הביצים עם השמנת. מוסיפים את מחית הדלעת ועלי התימין, מתבלים וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  8. יוצקים את המילוי על הקלתית ומפזרים מעליו את גבינת הרוקפור. מחזירים לתנור (בחום 180 מעלות) ואופים כ-30 דקות, עד שהמילוי מפסיק לבעבע, מתייצב ומזהיב.
  9. מגישים חם, מומלץ עם סלט ירוק בצד (שומרים במקרר בכלי אטום, ומחממים לפני הגשה נוספת).

טיפים

  • אפשר להמיר את הקמח המלא בכמות זהה של קמח לבן.
  • אפשר להחליף את השמנת לבישול בכמות זהה של שמנת חמוצה 9% או בחלב קוקוס.
  • אפשר להחליף את גבינת הרוקפור בגבינה כחולה אחרת או בגבינת פטה או ואפילו במוצרלה.
  • אפשר להשמיט את התימין, אבל לא הייתי ממליצה לעשות זאת - הוא מקנה לקיש ארומה וטעם מיוחדים מאוד.