מרכיבים
כ-60 עוגיות
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי עם 70% מוצקי קקאו
- 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח רגיל, מנופה
- 60 גרם קורנפלור (1/2 כוס פחות 1 כף), מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה, מנופה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
- 2-1 כפיות תמצית וניל איכותית או סוכר וניל ביתי
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- 1 ביצה גדולה
- 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- קוצצים את השוקולד דק במעבד המזון. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והסוכר, ומעבדים כמה שניות.
- מוסיפים את תמצית הווניל (או סוכר הווניל), קליפת התפוז המגוררת, הביצה וקוביות החמאה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים ומחזירים את אחד החלקים למקרר, כשהוא עטוף היטב.
- מחלקים את הבצק שנשאר בחוץ לשניים ויוצרים מכל חלק גליל עבה. חותכים כל גליל ל-15 פרוסות שוות ויוצרים מכל פרוסה כדור. מגלגלים את הכדורים לגלילים באורך של כ-6 ס"מ ומקפלים את הגלילים לצורת סהרון.
- מניחים את הסהרונים בתבנית ואופים 16-14 דקות, עד שהם מזהיבים. הימנעו מאפיית יתר.
- מקררים את הסהרונים על רשת, ובעודם חמימים מפזרים עליהם אבקת סוכר.
- מכינים באותו אופן סהרונים מיתרת הבצק (אם רוצים, אפשר לשמור אותו עד יומיים במקרר).
- עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג