מרכיבים

6 מנות

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 עגבנייה, מגוררת
  • 1 פלפל צהוב, נקי מגרעינים וקצוץ דק
  • 6 כרעי עוף, מחולקות
  • 1/8 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס זיתים מזן קלמטה (או כל זן שחור ובשרני אחר), ללא חרצנים
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר כבד ורחב. מוסיפים את הבצל, השום, הפפריקה והכורכום ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים.
  2. מוסיפים לסיר את הפלפל הצהוב ומסדרים מעליו את הכרעיים. מוסיפים את הג'ינג'ר, המלח והפלפל ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. הופכים את העוף מדי פעם.
  3. שוטפים היטב את הזיתים, מניחים על העוף ומבשלים כ-15 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים. המנה נשמרת במקרר עד 3 ימים.