מרכיבים

8-6 מנות

  • 5 פלפלים אדומים
  • 600 גרם שעועית ירוקה
  • 400 גרם עגבניות שרי חצויות
  • חופן קטן עלי נענע ועלי פטרוזיליה קצוצים דק

לרוטב

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק,
  • 4-3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס (או יותר) שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ בן יין אדום

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מצננים בשקית סגורה או בכלי אטום. מקלפים, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות.
  2. מבשלים את השעועית כ-5 דקות במים שהומלחו מעט. מסננים.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  4. שמים בקערה את הפלפלים, השעועית, העגבניות ועשבי התיבול. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.