מעדן סמיך, קטיפתי ומאוד שוקולדי. אפשר לאכול אותו ישר מהמקרר או לתת לו לעמוד כרבע שעה בטמפרטורת החדר, כדי שיהיה נוזלי יותר.

אם אתם לא טבעונים, אפשר להחליף את סירופ המייפל בכמות זהה של דבש. אפשר גם להחליף את האגוזים בשקדים, בפיסטוקים ואפילו בקשיו.

מרכיבים

6 מנות

  • 2 קופסאות (800 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

  1. יוצקים את חלב הקוקוס לסיר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים 7-5 דקות.
  2. מוסיפים את המייפל, מערבבים ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה, עד שהתערובת מסמיכה. מדי פעם מערבבים.
  3. מוסיפים את הווניל וקורט מלח ומערבבים.
  4. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  5. מוסיפים גם את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  6. יוצקים את המעדן לכלי הגשה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות ועד 4 ימים.
  7. לפני ההגשה אפשר לקשט כל מנה בשבבי קוקוס או באגוזים קצוצים.