מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 11X25 ס"מ

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס דחוסה עלי נענע
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים מ-1 מקל וניל
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או 1/2 2 כוסות קמח רגיל בתוספת 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה)

לציפוי
  • 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
  • כ-2 כפות מיץ לימון
  • אפשרות: 2-1 כפיות שבבי קוקוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את הסוכר, המלח, עלי הנענע, קליפת הלימון ותמצית הווניל. מעבדים עד שמתקבלים פירורים ירוקים.
  3. מוסיפים את החמאה והביצים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים כמה שניות נוספות.
  5. מוסיפים את הקמח ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד את התערובת כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע באווריריות של העוגה).
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה.
  7. מכינים את הציפוי: מסננים את מיץ הלימון ומוסיפים לו בהדרגה את אבקת הסוכר, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת מעט סמיכה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון. ניתן להוסיף לתערובת גם מעט שבבי קוקוס.
  8. יוצקים את הציפוי על העוגה באמצעות כף (חשוב לעשות זאת אר לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, כדי שהוא לא ייספג בה). אם רוצים, מקשטים בעלי נענע ובקליפת לימון.