מרק ערמונים

מרכיבים

4 מנות

  • 1 כפית שמן זית
  • 1 בצל שאלוט קלוף וקצוץ
  • 400 גרם ערמונים קלופים (נמכרים בשקיות בכל רשתות השיווק)
  • 2 שורשי סלרי קלופים
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים
  • 1/2 1 ליטר ציר עוף
  • 2 כפות חלב קוקוס
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

לקישוט (לא חובה)
  • 1 עגבנייה
  • 2 פרחי ברוקולי
  • 2 כפות צנוברים
  • 4 פרוסות בגט אלכסוניות
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

המרק
  1. מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית-נמוכה. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
  2. מוסיפים את הערמונים, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, ומטגנים כ-4 דקות.
  3. מוסיפים את ציר העוף, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומנמיכים את האש.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-30 דקות ברתיחה עדינה וללא מכסה.
  5. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ומסננים במסננת דקה.

הקישוט וההגשה
  1. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות.
  2. חותכים את העגבנייה לקוביות ומרחיקים את הזרעים.
  3. חולטים את הברוקולי 3 דקות במים רותחים. מסננים.
  4. קולים את הצנוברים כ-2 דקות במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים.
  5. מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית וקולים בתנור כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות. בינתיים מערבבים יחד את העגבנייה, הברוקולי, הצנוברים וכף שמן זית.
  6. יוצקים את המרק לקעריות. מפזרים את הירקות והצנוברים על פרוסות הבגט, ומניחים פרוסה ליד (או על) כל קערית מרק.

סינטה בתנור עם קרם שורשים

מרכיבים

4 מנות

  • 4 נתחי סינטה במשקל 250 גרם כל אחד
  • מעט שמן זית
  • 1 שן שום
  • עלים מ-4 ענפי טימין
  • גרגירים מ-1/2 רימון

לקרם השורשים
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 שן שום קלופה
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

לתוספת הירקות
  • 8 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס פול
  • 2 קישואים ירוקים או צהובים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

קרם השורשים
  1. שמים בסיר את שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, השום וציר העוף, ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש, מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים. מבשלים עד שהירקות מתרככים.
  3. מסננים, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים לקרם חלק ואחיד (רצוי במטחנת פירה, אך אפשר גם במעבד מזון).

הירקות
  1. חוצים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם 20 דקות במים רותחים עם מעט מלח. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית. מברישים בשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 30 דקות.
  3. חולטים את הירקות במים רותחים ומעבירים אותם לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול. לכל ירק זמן בישול שונה: את שורש הפטרוזיליה יש לחלוט 8 דקות, את הגזר 6, את הפול 5 ואת הקישואים 3-2 דקות.
  4. מסננים את הירקות ושומרים בצד.

הבשר וההגשה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מורחים מחבת במעט שמן זית ומחממים אותה היטב על אש גבוהה. מוסיפים למחבת את שן השום והטימין, וצורבים את הבשר כדקה מכל צד.
  3. מעבירים את הבשר לתבנית וצולים בתנור במשך 10 דקות.
  4. בזמן שהבשר בתנור מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הירקות ואת תפוחי האדמה, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים 3-2 דקות.
  5. מוציאים את הבשר מהתבנית ומקררים אותו במשך 2 דקות על גבי רשת שמונחת על מגש. פורסים.
  6. מעבירים את הירקות לצלחות ומניחים עליהם את פרוסות הבשר. מזלפים מסביב את קרם השורשים ומקשטים בגרגירי רימון.