מנה ראשונה עם תיבול קצת אחר. אם נשאר - טעים גם קר, בכריך או בסלט תפוחי אדמה.
מרכיבים
- 800 גרם פילה סלמון טרי, עם העור, מחולק ל-4 נתחים (בקשו בחנות הדגים)
- 4 כפות דבש
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי שומר
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי
- 1 כף עלי טימין
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את נתחי הסלמון כשהעור פונה כלפי מטה.
- מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים ומורחים את הסלמון בתערובת (ניתן להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).
- אופים 15-10 דקות, עד שבשר הסלמון לבן מבחוץ אך נותר ורדרד במרכז (בודקים בעזרת סכין חדה). מוציאים ומגישים. הסלמון המוכן יישמר עד 3 ימים בכלי סגור במקרר.