מנה ראשונה עם תיבול קצת אחר. אם נשאר - טעים גם קר, בכריך או בסלט תפוחי אדמה.

מרכיבים

  • 800 גרם פילה סלמון טרי, עם העור, מחולק ל-4 ‬ נתחים (בקשו בחנות הדגים)
  • 4 כפות דבש
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כף עלי טימין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את נתחי הסלמון כשהעור פונה כלפי מטה.
  3. מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים ומורחים את הסלמון בתערובת (ניתן להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).
  4. אופים 15-10 דקות, עד שבשר הסלמון לבן מבחוץ אך נותר ורדרד במרכז (בודקים בעזרת סכין חדה). מוציאים ומגישים. הסלמון המוכן יישמר עד 3 ימים בכלי סגור במקרר.