מרכיבים
2 חלות מתוקות גדולות
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים
- 1 ביצה
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס צימוקים
- 4 תמרים חתוכים לקוביות קטנות
לציפוי
- 1 ביצה
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 4 כפות דבש מומסות ב-4 כפות מים
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח והסוכר. אם משתמשים בשמרים יבשים מוסיפים גם אותם לתערובת.
- יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה את שאר המרכיבים. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם במים לפני שיוצקים אותם לגומה.
- לשים 5 דקות (רצוי יותר, אם יש כוח), עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
- מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק כדקה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים את כל אחד מחלקי הבצק למלבן ארוך, ומגלגלים אותו מאחת הצלעות הארוכות לנקניק. מגלגלים מעט את הנקניק, כדי להדק אותו. קולעים כל שני נקניקים לחלה מתוקה.
- מניחים את החלות המתוקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים מולבנים. מתפיחים כ-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-30 דקות, עד שהחלות משחימות. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בתערובת הדבש והמים.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג