עוגת תפוחים בחושה מהירה

מתכון של אירית ציילר ממורן.

מרכיבים

תבנית בקוטר 28-26 ס"מ

  • 4 תפוחי עץ לא קלופים, מנוקים מגרעינים ופרוסים דק
  • חופן צימוקים
  • חופן אגוזים קצוצים גס
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כף שומשום
  • חמאה או מרגרינה לשימון התבנית

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מפזרים בתחתית התבנית את התפוחים, הצימוקים, האגוזים, הסוכר והקינמון.
  3. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל (אפשר לערבב ידנית ואפשר להיעזר במיקסר עם וו הגיטרה). מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השומשום. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.

______________________________________________________________________________________

עוד מתכונים לראש השנה:

__________________________________________________________________________________________

מאפינס תפוחים

מאפינס תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
מאפינס תפוחים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של הלן קוזוב מאלון מורה.

מרכיבים

כ-12 יחידות

  • 450 גרם (3/4 1 כוסות ועוד 2 כפות) רסק תפוחים
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים
  • לציפוי: 1/4 כוס סוכר + כפית קינמון

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את המרכיבים, למעט הציפוי, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
  3. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ומפזרים מעל את הסוכר עם הקינמון.
  4. אופים כ-25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.

גיוון
  • אפשר להכין את המאפינס גם עם קמח תופח מלא. במקרה זה יש להוסיף עוד 4-3 כפות רסק תפוחים.

עוגת תפוחים בחושה עם יין

עוגת תפוחים בחושה עם יין (צילום: אסנת לסטר)
עוגת תפוחים בחושה עם יין (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של עליזה דיגמי מיבנאל.

מרכיבים

תבנית בקוטר 28-26 ס"מ

  • 4 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות יין אדום או לבן
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את התפוחים עם 1/2 כוס מהסוכר, הקינמון והיין. מכסים ומניחים בצד כ-10 דקות, לספיגת טעמים.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
  4. מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר במשך כ-2 דקות, ומוסיפים את קליפת הלימון והשמן.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הקמח בהדרגה, כף אחר כף. מערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבול יתר יפגע באווריריות העוגה).
  6. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים בערבוב ידני את תערובת התפוחים.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

עוגת תפוחים עם צימוקים ואגוזים

עוגת תפוחים בחושה עם צימוקים ואגוזים (צילום: אסנת לסטר)
עוגת תפוחים בחושה עם צימוקים ואגוזים (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של זהבה דהן מבית שאן.

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 5 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 ביצים טרופות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
  • 100 גרם (2/3 כוס) צימוקים
  • 2 כפות קמח רגיל

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מערבבים בקערה את קוביות התפוחים עם הקינמון וסוכר הווניל ומניחים בצד כ-10 דקות.
  3. מקציפים את הביצים עם שני סוגי הסוכר כמה דקות, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמן ומקציפים עוד כמה שניות.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הקמח בהדרגה, כף אחר כף. מערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבול יתר יפגע באווריריות העוגה).
  5. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומערבבים פנימה ידנית את קוביות התפוחים (יחד עם הנוזלים שהן הפרישו).
  6. יוצקים את התערובת לתבניות. מערבבים את האגוזים והצימוקים עם 2 כפות קמח
  7. ומפזרים על העוגה.
  8. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע