ייאמר מיד שעוגת טריקולד - עונג רב-שכבתי שנמצא פה כבר הרבה שנים ולא מתכוון ללכת לשום מקום - היא פשוט עוגה כיפית. מושחתת, הו, כמה מושחתת, ונהדרת.
ועוד משהו על טריקולד: ההכנה שלה אמנם נמשכת זמן, אבל היא קלה מאוד. העיקרון פשוט: מכינים את השכבות באותו אופן, בזו אחר זו - ממיסים את השוקולד, מקציפים קצפת, מערבבים, משטחים בתבנית ומקפיאים. רק לאחר שכל שכבה קופאת, מכינים את זו שאחריה.
זה הכל, ויש לכם במה להשוויץ.
- רוצים עוד מתכונים של עוגת שוקולד? לחצו כאן
מרכיבים
תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ
לשכבת מוס השוקולד- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 2 כפות אבקת קפה נמס
- 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב
אופן ההכנה
מוס השוקולד המריר- ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחלב בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מניחים לשוקולד המומס להתקרר כמה דקות, כדי שלא ימיס את הקצפת שנקפל לתוכו.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול למוס אחיד.
- משמנים את התבנית ויוצקים אליה את המוס. מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות, עד שהקרם מתייצב היטב.
- מכינים את שכבת המוקה באותו אופן (ממיסים את שוקולד החלב, החלב והקפה לקרם חלק, מקררים מעט, מקציפים את השמנת לקצפת ומערבבים עם הקרם בתנועות קיפול).
- יוצקים על מוס השוקולד המריר, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעתיים לפחות, עד שהמוס מתייצב היטב.
- מכינים את שכבת השוקולד הלבן באותו אופן, יוצקים על מוס המוקה ומחליקים את פני המוס. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעתיים לפחות (ועד שבוע), עד שהעוגה קפואה.
- מעבירים את העוגה למקרר כ-30 דקות לפני ההגשה. מניחים על צלחת הגשה ומסירים את טבעת התבנית.
- מגררים על העוגה, בעזרת קולפן ירקות, תלתלי שוקולד. מגישים.
- מתוך הספר "בית ספר לבישול – האוסף החדש", הוצאת ספריית "לאשה" ו"ידיעות ספרים", 144 עמודים. מחיר מומלץ: 78 שקל