מרק תירס טעים להפליא וקל להכנה, שכולל שלושה מרכיבים בלבד (חוץ ממלח ופלפל).

את סוד ההכנה של המרק הקרמי הזה למדתי מהשף הקליפורני ג'סטין וואנגלר (לחצו כאן למתכון המקורי), אך הכנסתי בו כמה שינויים.

>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

6-4 מנות

  • 1.2 ק"ג קלחי תירס (6-5 קלחים גדולים)
  • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה
  • מעט שמן זית
  • מעט מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מסירים מקלחי התירס את הקליפות, שוטפים אותם וקוטמים את הקצוות.
  2. חותכים את גרעיני התירס מהקלחים באמצעות סכין חדה. שומרים את הגרעינים בצד.
  3. שמים את קלחי התירס בסיר בינוני. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים ללא מכסה כ-20 דקות, עד שכמות החלב מצטמצמת מעט.
  4. מוסיפים לסיר את השמנת וגרעיני התירס. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהגרעינים רכים. מסירים מהכיריים, מרחיקים את קלחי התירס ומניחים למרק להצטנן במשך כ-5 דקות.
  5. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר רגיל או בלנדר מוט, ומתבלים במלח ובפלפל (לפני הטחינה מומלץ לשמור בצד מעט גרעינים, לקישוט המרק). אם מעוניינים במרקם עדין יותר, מסננים את המרק במסננת דקה.
  6. מניחים במקרר במשך כמה שעות לפחות, עד שהמרק קר לחלוטין. בהגשה מזלפים בכל צלוחית מעט שמן זית ומיץ לימון, וזורים מלח ופלפל שחור גרוס. אפשר גם לקשט בעירית קצוצה.