מרכיבים

24 פיצות קטנות בקוטר 10 ס"מ

  • 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח לבן
  • 250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 6 כפות שמן זית
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים פושרים

תוספות
  • רוטב עגבניות
  • רוטב פסטו או טפנד זיתים ירוקים
  • טפנד זיתים שחורים
  • זיתים שחורים וירוקים, מגולענים
  • עגבניות שרי אדומות וצהובות
  • גבינת מוצרלה
  • גבינה צהובה פרוסה
  • פלפלים בצבעים שונים

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבלים כמה שניות במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את המים והסוכר, ולאחר שהם נטמעו בקמח מוסיפים גם את המלח והשמן. לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-7 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  5. לשים את הבצק כדקה, כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים שווים, ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בקוטר של 10 ס"מ.
  6. מציירים על הבצק דגלי מדינות באמצעות התוספות השונות. למשל: דגל יפן מגבינת מוצרלה ועגבניית שרי; דגל גרמניה מזיתים שחורים, רוטב עגבניות ועגבניות שרי צהובות; דגל איטליה מרוטב פסטו, גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות; או דגל דנמרק מרוטב עגבניות וגבינה צהובה.
  7. מניחים את הפיצות בתבנית או על רשת אפייה ואופים 15-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.

עוד מתכונים שכיף להכין עם הילדים: