קציצות ופתיתים הם שניים מהמאכלים האהובים ביותר על ילדים ומבוגרים. אז שאלתי את עצמי למה לא לחבר ביניהם וליהנות מכל העולמות? וכך עשיתי.

הכנתי פתיתים בסיסיים, הוספתי להם קציצות עוף עסיסיות ורוטב, ואחרי בישול קצר יצאה מנה נהדרת.

>> עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

13 קציצות גדולות או כ-16 בינוניות

לקציצות
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 בצל מגורר
  • 1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית בהרט
  • כ-5 כפות פירורי לחם

לפתיתים
  • 250 גרם (1/2 שקית) פתיתים
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 גזרים בינוניים מגוררים

לרוטב
  • 4 פטריות גדולות
  • 2 קישואים בינוניים
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 2 כפות אבקת מרק עוף (רצוי להשתמש באבקה אורגנית)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • מים רותחים

אופן ההכנה

הקציצות
  1. מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים בהדרגה פירורי לחם, עד שמתקבלת תערובת שנוח לעצב ממנה כדורים.

הפתיתים
  1. מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הגזר כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים 5 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב. מכבים את האש.

הרוטב
  1. חותכים את הפטריות והקישואים לקוביות.
  2. מחממים שמן זית על אש בינונית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. מוסיפים את הפטריות והקישואים ומטגנים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
  4. יוצרים מתערובת הבשר כדורים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה, וכורכום, ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את רוטב הברביקיו ומים רותחים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-15 דקות.
  6. מוסיפים את הפתיתים ואת הפטרוזיליה והכוסברה. מכסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 7 דקות נוספות.
  7. מכבים את האש, מניחים מגבת על המכסה ומניחים לתבשיל לעמוד עוד 5 דקות לפחות.