קשה למצוא פשטידה קלה יותר להכנה: מאדים מעט כרשה קצוצה בשמן או במיקרוגל, מערבבים עם שאר המרכיבים – ושולחים לתנור. הפשטידה נהדרת גם בלי הכרשה (וכך הילדים גם לא יחפרו כדי להוציא אותה החוצה).

ותודה לחברתי רבקה, שנתנה לי את המתכון.

>> מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כוס כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
  • 4 קופסאות (1 ק"ג) קוטג'
  • 4 כפות גדושות קמח
  • 4 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הכרשה עד שהיא הופכת לשקופה. לחלופין, אפשר לאדות את הכרשה במיקרוגל: שמים אותה בכלי קטן עם השמן, מחממים 2 דקות, מערבבים ומחממים 2 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הכרשה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב.