ההכנה של השיפודים האלה עם הילדים היא לא רק כיף, אלא גם הזדמנות לספר להם על האופן שבו נוצרת קשת בשמים או ללמד אותם על צבעים. השיפודים נהדרים גם ככיבוד במסיבה, ואם רוצים אפשר להכין אותם עם ירקות במקום פירות וגבינה לבנה במקום קצפת.

אם מכינים את המנה עם ילדים קטנים, חשוב להשגיח עליהם כדי שלא ייפגעו מהשיפודים.

מרכיבים

  • אננס
  • אבטיח
  • מלון כתום
  • תותים או פירות יער טריים (בעונה)
  • ענבים אדומים
  • ענבים ירוקים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות אבקת סוכר

כלים מיוחדים
  • שיפודי עץ

אופן ההכנה

  1. חותכים את האננס לקוביות. קורצים כדורים מהאבטיח ומהמלון באמצעות כפית פריזיאן (אפשר גם לחתוך אותם לקוביות).
  2. משפדים את הפירות לפי הסדר הבא, כדי שיתאימו לסדר של צבעי הקשת: האבטיח, התותים (אם יש), המלון, האננס, הענבים הירוקים, האוכמניות (אם יש) והענבים האדומים (שהם בעצם סגולים).
  3. מניחים את השיפודים בצלחת הגשה ומקררים עד להגשה.
  4. לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לקעריות קטנות.
  5. מגישים את השיפודים לצד קעריות הקצפת.