פיצה מבצק שמרים מהיר
מתכון פשוט וקל לפיצה מהירת הכנה. מכינים בצק, מתפיחים אותו במשך כשעה ובינתיים מכינים את הרוטב. נותר רק לרדד, לצפות ולשלוח לתנור ל-10 דקות – ויש לכם פיצה מדהימה.
מרכיבים4 פיצות אשיות גדולות
- 1/2 2 כפיות (1/2 7 גרם) שמרים יבשים
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים בטמפרטורת החדר
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח מיוחד ללחם (נמכר בכל רשתות השיווק)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2-1 שיני שום קצוצות
- 1 ק"ג עגבניות קצוצות
- 1 כפית סוכר
- עלים קצוצים מ-1 צרור בזיליקום
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 300-250 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
- 3-2 עגבניות פרוסות דק
- מערבבים בקערית קטנה את השמרים עם 1/4 כוס מהמים.
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, המלח והסוכר, ולשים כמה שניות.
- מוסיפים את תערובת השמרים ולשים כמה שניות. מוסיפים בהדרגה את יתרת המים ולשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ורך, אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח).
- מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בזמן שהבצק תופח מכינים הרוטב: מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה (מקפידים שהשום לא יישרף). מוסיפים את העגבניות, הסוכר והבזיליקום ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-25 על אש קטנה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהכיריים ומתבלים במלח ובפלפל. מצננים.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. לשים קלות את הבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר, ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
- מרדדים את אחד החלקים לעיגול דק (בינתיים שומרים בצד את שאר החלקים כשהם מכוסים בניילון).
- מורחים על הבצק המרודד מהרוטב ומפזרים גבינת מוצרלה ופרוסות עגבנייה.
- אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
- מכינים באותו אופן פיצות משאר חלקי הבצק.
פיצה מקמח מלא
מתברר שאפשר להפוך את הפיצה לבריאה יותר ועדיין להשאיר אותה טעימה מאוד, שחומה וריחנית.
הבצק מכיל 50% קמח מלא, והמלית עשירה בתרד טרי מוקפץ, גבינה בולגרית, גבינת פרמזן ופרוסות לימון - פשוט צירוף משגע.מרכיבים
פיצה אחת גדולה - כ-8 מנות
לבצק- 1 כוס + 2 כפות (270 מ"ל) מים חמימים
- 1 כף (1/2 8 גרם) שמרים יבשים
- 1 כף דבש נוזלי
- 1 כף שמן זית
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן, מנופה (רצוי להשתמש בקמח ללחם)
- 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח מלא, מנופה
- 1 כפית מלח
למלית
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 200 גרם עלי תרד שטופים (רצוי להשתמש בעלים כהים ועבים)
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 2 כפות יוגורט סמיך (אני השתמשתי ביוגורט עזים)
- 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
- 180-150 גרם גבינה בולגרית מפוררת (אפשר להשתמש גם בגבינת פטה)
- 2-1 לימונים, שטופים, פרוסים דק מאוד ונקיים מגרעינים
- מעט גבינת פרמזן מגוררת לפיזור על הפיצה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת המיקסר את המים, השמרים, הדבש ושמן הזית. מכסים את הקערה ומניחים לתערובת לתסוס במשך 15-10 דקות.
- מערבבים את שני סוגי הקמח. מוסיפים לקערת המיקסר 1/2 2 כוסות מכמות הקמח הכוללת ואת המלח ולשים לבצק אחיד ורך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכולו), עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. ממשיכים ללוש כ-10 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים מעט את הבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר. מרדדים את הבצק לעיגול בגודל התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית. ומתפיחים 15 דקות.
- בינתיים מכינים את התרד: מחממים במחבת על להבה בינונית כף וחצי מהשמן. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כדקה. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מתרככים. מסירים מהלהבה ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים 1 כף גבינת פרמזן מגוררת ו-2 כפות יוגורט ומערבבים.
- מברישים את הבצק בכף וחצי שמן זית. מפזרים מעל את התרד ואת הגבינה הבולגרית, ומקשטים בפרוסות לימון. מגררים מעל גבינת פרמזן.
- אופים 30-25 דקות, עד שהגבינות נמסות והפיצה אפויה היטב.
- מניחים לפיצה להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
- הקפיאו את משולשי הפיצה בשקית אטומה או בכלי סגור. חממו אותה כמה דקות ב-180 מעלות – היא תהיה טעימה כטרייה.
פיצה ספרדית עם פלפלים, קישואים ועגבניות שרי
קוקה דה רקפטה (Coca de Recapte) - זכרו את השם הזה. מדובר בגרסה הספרדית לפיצה: בצק שמרים מועשר בשמן זית, שעליו עגבניות, קישואים ופלפלים מטוגנים עם בצל. התוצאה שונה מכל מה שהכרתם - בצבע ,בריח ובטעם.
המתכון מתבסס על מתכון שהופיע בספר MoVida Rustica.
מרכיבים6 פיצות אישיות גדולות
לבצק- 1/2 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
- 330 מ"ל (1/3 1 כוס ועוד 1 כף) מים חמימים
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות שמן זית
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח רגיל (רצוי להשתמש בקמח ללחם)
- שמן זית
- 1 בצל גדול פרוס דק
- 3-1 עלי דפנה
- 3-2 פלפלים אדומים פרוסים דק
- 3-2 פלפלים ירוקים כהים פרוסים דק
- 2 שיני שום קצוצות דק (לא חובה)
- כ-3 כפות קמח תירס גס
- 2 קישואים בהירים או כהים, פרוסים דק מאוד
- 300 גרם עגבניות שרי קטנות, חצויות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח גס
- שמים בקערת המיקסר את השמרים, המים, הסוכר, המלח ושמן הזית. מערבבים, מכסים ומניחים ל-30 דקות.
- מוסיפים לקערה את הקמח ולשים 12-10 דקות (אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-15 דקות).
- נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות ולשים 5 דקות נוספות.
- מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
הציפוי והאפייה
- מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל ועלי הדפנה במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את הפלפלים והשום, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפלפלים מתרככים.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים 3 תבניות גדולות בנייר אפייה ומפזרים בהן קמח תירס.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לפיצה אובלית מוארכת באורך 30 ס"מ.
- מניחים כל 2 פיצות בתבנית ומתפיחים כ-15 דקות.
- מערבבים את הקישואים עם מעט מלח גס ושמן זית.
- מברישים את הפיצות במעט שמן זית ומפזרים עליהן מעט מלח גס.
- מפזרים על הפיצות את מלית הפלפלים (משאירים שוליים ללא מלית) ומניחים מעל את העגבניות והקישואים. מתבלים בפטרוזיליה קצוצה, מעט מלח גס ושמן זית.
- אופים 14-12 דקות, עד שהפיצות מזהיבות היטב (אני כיוונתי את התנור למצב טורבו במשך רוב זמן האפייה).