פיצה מבצק שמרים מהיר

מתכון פשוט וקל לפיצה מהירת הכנה. מכינים בצק, מתפיחים אותו במשך כשעה ובינתיים מכינים את הרוטב. נותר רק לרדד, לצפות ולשלוח לתנור ל-10 דקות – ויש לכם פיצה מדהימה.

מרכיבים

4 פיצות אשיות גדולות

  • 1/2 2 כפיות (1/2 7 גרם) שמרים יבשים
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים בטמפרטורת החדר
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח מיוחד ללחם (נמכר בכל רשתות השיווק)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2-1 שיני שום קצוצות
  • 1 ק"ג עגבניות קצוצות
  • 1 כפית סוכר
  • עלים קצוצים מ-1 צרור בזיליקום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

לציפוי
  • 300-250 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
  • 3-2 עגבניות פרוסות דק

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערית קטנה את השמרים עם 1/4 כוס מהמים.
  2. שמים בקערת המיקסר את הקמח, המלח והסוכר, ולשים כמה שניות.
  3. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים כמה שניות. מוסיפים בהדרגה את יתרת המים ולשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ורך, אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח).
  4. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. בזמן שהבצק תופח מכינים הרוטב: מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה (מקפידים שהשום לא יישרף). מוסיפים את העגבניות, הסוכר והבזיליקום ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-25 על אש קטנה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהכיריים ומתבלים במלח ובפלפל. מצננים.
  6. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה. לשים קלות את הבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר, ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
  8. מרדדים את אחד החלקים לעיגול דק (בינתיים שומרים בצד את שאר החלקים כשהם מכוסים בניילון).
  9. מורחים על הבצק המרודד מהרוטב ומפזרים גבינת מוצרלה ופרוסות עגבנייה.
  10. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
  11. מכינים באותו אופן פיצות משאר חלקי הבצק.

פיצה מקמח מלא

מתברר שאפשר להפוך את הפיצה לבריאה יותר ועדיין להשאיר אותה טעימה מאוד, שחומה וריחנית.

הבצק מכיל 50% קמח מלא, והמלית עשירה בתרד טרי מוקפץ, גבינה בולגרית, גבינת פרמזן ופרוסות לימון - פשוט צירוף משגע.

מרכיבים

פיצה אחת גדולה - כ-8 מנות

לבצק
  • 1 כוס + 2 כפות (270 מ"ל) מים חמימים
  • 1 כף (1/2 8 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף דבש נוזלי
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן, מנופה (רצוי להשתמש בקמח ללחם)
  • 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח מלא, מנופה
  • 1 כפית מלח

למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 200 גרם עלי תרד שטופים (רצוי להשתמש בעלים כהים ועבים)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 2 כפות יוגורט סמיך (אני השתמשתי ביוגורט עזים)
  • 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
  • 180-150 גרם גבינה בולגרית מפוררת (אפשר להשתמש גם בגבינת פטה)
  • 2-1 לימונים, שטופים, פרוסים דק מאוד ונקיים מגרעינים
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת לפיזור על הפיצה

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר את המים, השמרים, הדבש ושמן הזית. מכסים את הקערה ומניחים לתערובת לתסוס במשך 15-10 דקות.
  2. מערבבים את שני סוגי הקמח. מוסיפים לקערת המיקסר 1/2 2 כוסות מכמות הקמח הכוללת ואת המלח ולשים לבצק אחיד ורך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכולו), עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. ממשיכים ללוש כ-10 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים מעט את הבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר. מרדדים את הבצק לעיגול בגודל התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית. ומתפיחים 15 דקות.
  6. בינתיים מכינים את התרד: מחממים במחבת על להבה בינונית כף וחצי מהשמן. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כדקה. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מתרככים. מסירים מהלהבה ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים 1 כף גבינת פרמזן מגוררת ו-2 כפות יוגורט ומערבבים.
  7. מברישים את הבצק בכף וחצי שמן זית. מפזרים מעל את התרד ואת הגבינה הבולגרית, ומקשטים בפרוסות לימון. מגררים מעל גבינת פרמזן.
  8. אופים 30-25 דקות, עד שהגבינות נמסות והפיצה אפויה היטב.
  9. מניחים לפיצה להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.

נשארה פיצה?
  • הקפיאו את משולשי הפיצה בשקית אטומה או בכלי סגור. חממו אותה כמה דקות ב-180 מעלות – היא תהיה טעימה כטרייה.

פיצה ספרדית עם פלפלים, קישואים ועגבניות שרי

קוקה דה רקפטה (Coca de Recapte) - זכרו את השם הזה. מדובר בגרסה הספרדית לפיצה: בצק שמרים מועשר בשמן זית, שעליו עגבניות, קישואים ופלפלים מטוגנים עם בצל. התוצאה שונה מכל מה שהכרתם - בצבע ,בריח ובטעם.

המתכון מתבסס על מתכון שהופיע בספר MoVida Rustica.

מרכיבים

6 פיצות אישיות גדולות

לבצק
  • 1/2 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 330 מ"ל (1/3 1 כוס ועוד 1 כף) מים חמימים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות שמן זית
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח רגיל (רצוי להשתמש בקמח ללחם)

לציפוי
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 3-1 עלי דפנה
  • 3-2 פלפלים אדומים פרוסים דק
  • 3-2 פלפלים ירוקים כהים פרוסים דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק (לא חובה)
  • כ-3 כפות קמח תירס גס
  • 2 קישואים בהירים או כהים, פרוסים דק מאוד
  • 300 גרם עגבניות שרי קטנות, חצויות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח גס

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים בקערת המיקסר את השמרים, המים, הסוכר, המלח ושמן הזית. מערבבים, מכסים ומניחים ל-30 דקות.
  2. מוסיפים לקערה את הקמח ולשים 12-10 דקות (אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-15 דקות).
  3. נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות ולשים 5 דקות נוספות.
  4. מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.

הציפוי והאפייה

  1. מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל ועלי הדפנה במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את הפלפלים והשום, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפלפלים מתרככים.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים 3 תבניות גדולות בנייר אפייה ומפזרים בהן קמח תירס.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לפיצה אובלית מוארכת באורך 30 ס"מ.
  5. מניחים כל 2 פיצות בתבנית ומתפיחים כ-15 דקות.
  6. מערבבים את הקישואים עם מעט מלח גס ושמן זית.
  7. מברישים את הפיצות במעט שמן זית ומפזרים עליהן מעט מלח גס.
  8. מפזרים על הפיצות את מלית הפלפלים (משאירים שוליים ללא מלית) ומניחים מעל את העגבניות והקישואים. מתבלים בפטרוזיליה קצוצה, מעט מלח גס ושמן זית.
  9. אופים 14-12 דקות, עד שהפיצות מזהיבות היטב (אני כיוונתי את התנור למצב טורבו במשך רוב זמן האפייה).