מרכיבים

כ-10 יחידות

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/3 כוס קמח תירס (לפולנטה)
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 200 גרם גבינת פטה, מגוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

לעיטור
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 כף בצל ירוק, חתוך דק
  • 10 עגבניות שרי, חצויות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מניחים עטרות מתאימות בתבנית רגילה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את שני סוגי הקמח, המלח ופלפל.
  3. טורפים בקערה נפרדת את החלב, הביצה והחמאה המומסת. יוצקים את הבלילה לקערת הקמח ומערבבים בעדינות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות המאפינס).
  4. מוסיפים את הגבינות ומערבבים בעדינות, רק עד שהן מתפזרות בתערובת באופן אחיד.
  5. מחלקים את התערובת בין השקעים. מפזרים על כל יחידה קצת פלפל וקצת בצל ומניחים שני חצאים של עגבנייה.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ויציבים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים חמים.

איך שומרים?

  • עד 3 ימים במקרר, או עד חודש בהקפאה. מפשירים לטמפרטורת החדר ומחממים קלות לפני ההגשה.