מנה מיוחדת עם ניגוד מרקמים מעניין בין הגבינה החמה והרכה לעלים הפריכים. וההכנה? קלי קלות: כל מה שצריך זה עלי גפן, גבינת חלומי, שמן זית ושלושה תבלינים שנבחרו בקפידה.

ותודה לדונה היי על המתכון ועל ההשראה.

>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

7 מנות

  • 7 עלי גפן, טריים או מצנצנת
  • 200 גרם גבינת חלומי
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • מעט עלי אורגנו טריים
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • פלחי לימון להגשה

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בעלי גפן טריים, חולטים אותם כדקה במים רותחים ומייבשים היטב. אם משתמשים בעלי גפן כבושים מצנצנת, שוטפים אותם ומייבשים היטב.
  2. חותכים את הגבינה לשבע פרוסות. מניחים כל פרוסה במרכזו של עלה, ושמים עליה פרוסת שום וכמה עלי אורגנו. מפזרים פלפל שחור ומזליפים כמה טיפות שמן זית.
  3. עוטפים את פרוסות הגבינה: מקפלים מעליהן את העלה מימין ומשמאל, ולאחר מכן מלמעלה ומלמטה. מניחים בתבנית אפייה כשהקיפולים פונים כלפי מטה, כדי שלא ייפתחו באפייה. בשלב זה אפשר להכניס את המנה למקרר, ולאפות אותה לפני ההגשה.
  4. לפני ההגשה מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים את עלי הגפן הממולאים כ-10 דקות, עד שהם מתייבשים והופכים לפריכים. מגישים מיד, עם פלחי לימון.