מרכיבים

4 מנות

  • 1 תפוח אדמה
  • 1 גזר
  • 1 גבעול סלרי
  • 5 ביצים
  • 1גביע (200 גרם) גבינה במרקם שמנת
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 עגבניות
  • 2 לימונים כבושים קטנים
  • 1 כף פלפל שיפקה כבוש, קצוץ (פלפלי שיפקה נמכרים בקופסאות שימורים)
  • 4 פיתות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוח האדמה והגזר וחותכים לקוביות. חותכים את גבעול הסלרי לפרוסות דקות.
  2. מרתיחים מים בסיר רחב ומבשלים את הירקות 10 דקות, עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי). מסננים ומצננים קלות.
  3. טורפים בקערה רחבה את הביצים ו-3 כפות מהגבינה. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הירקות ומערבבים.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, יוצקים פנימה את בלילת הביצים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
  5. בעזרת צלחת גדולה, מגש או מכסה של סיר הופכים את האומלט בעדינות, מחזירים למחבת ומטגנים מהצד השני 5 דקות נוספות.
  6. ההגשה: פורסים את העגבניות והלימונים הכבושים. מערבבים את הגבינה הנותרת ופלפל השיפקה. מורחים את הפיתות בנדיבות בגבינה, ומוסיפים פרוסות עגבנייה, לימון כבוש
  7. וחתיכות מהאומלט החם.

  • המתכון באדיבות "סימפוניה" של שטראוס