מרכיבים
4 מנות
- 1 תפוח אדמה
- 1 גזר
- 1 גבעול סלרי
- 5 ביצים
- 1גביע (200 גרם) גבינה במרקם שמנת
- 4 כפות שמן זית
- 2 עגבניות
- 2 לימונים כבושים קטנים
- 1 כף פלפל שיפקה כבוש, קצוץ (פלפלי שיפקה נמכרים בקופסאות שימורים)
- 4 פיתות
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוח האדמה והגזר וחותכים לקוביות. חותכים את גבעול הסלרי לפרוסות דקות.
- מרתיחים מים בסיר רחב ומבשלים את הירקות 10 דקות, עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי). מסננים ומצננים קלות.
- טורפים בקערה רחבה את הביצים ו-3 כפות מהגבינה. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הירקות ומערבבים.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, יוצקים פנימה את בלילת הביצים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
- בעזרת צלחת גדולה, מגש או מכסה של סיר הופכים את האומלט בעדינות, מחזירים למחבת ומטגנים מהצד השני 5 דקות נוספות.
- ההגשה: פורסים את העגבניות והלימונים הכבושים. מערבבים את הגבינה הנותרת ופלפל השיפקה. מורחים את הפיתות בנדיבות בגבינה, ומוסיפים פרוסות עגבנייה, לימון כבוש
- וחתיכות מהאומלט החם.
- המתכון באדיבות "סימפוניה" של שטראוס