הסוד הוא בטיגון האטי. ממרח חצילים בטעם כבד (צילום: רחלי קרוט)
הסוד הוא בטיגון האטי. ממרח חצילים בטעם כבד (צילום: רחלי קרוט)

כמו שקרה עם הרבה ממרחים אחרים, גם את ממרח החצילים בטעם כבד התרגלנו לקנות – בזמן שקל מאוד להכין אותו, ובדרך לחסוך הרבה כסף ולהרוויח הרבה טעם.

כשהכנתי את הממרח הזה תהה אחי, תוך כדי חיסול ממוקד שלו עם לחם, מה בעצם הופך אותו ל"בטעם כבד". האמת, זו תהיה מעניינת.

אחרי מחשבה קצרה, ועוד ביס קטן – רק כדי לטעום - הבנתי ששלושת המצרכים העיקריים הם אלה שהופכים את הממרח ל"בטעם כבד": המון בצל מקורמל עם טעמים מתקתקים וצבע חום מבריק; ביצים קשות שמוסיפות טעם, מרקם ונפח; וכמובן - חצילים שמחברים את הכל ועוטפים את שאר המרכיבים ברכות ובקרמיות.

צריך רק להקפיד לבשל או לטגן את המרכיבים בדיוק כמו שכתוב, שם בעצם טמון כל הסוד והטעם.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

מרכיבים

  • 1 חציל גדול (עדיף בלאדי) או 2 קטנים
  • 3 ביצים
  • 5 בצלים
  • 4-3 כפות שמן קנולה או סויה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מחוררים מעט את החציל, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 45-30 דקות, עד שהחציל משחיר ורך מאוד. מצננים מעט.
  3. בינתיים, מבשלים את הביצים עד שהן קשות. מקלפים ומניחים בצד.
  4. מקלפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לרצועות. מחממים את השמן במחבת רחבה על אש נמוכה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם. כשהבצלים מתחילים להזהיב, מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהם רכים מאוד ושחומים. שימו לב: זה השלב החשוב ביותר בהכנת הממרח. צריך להקפיד לטגן את הבצלים על אש נמוכה ובמשך דקות ארוכות, עד שהם מתקרמלים היטב ומקבלים טעם מתקתק ומרקם רך מאוד. אם תטגנו אותם על אש גבוהה הם יקבלו מרקם פריך ולא יתקרמלו.
  5. מצננים מעט את הבצלים ובינתיים חוצים את החציל לאורכו עם סכין ומוציאים את הבשר שלו לקערה.
  6. טוחנים יחד את החצילים, הבצל והביצים במטחנת בשר (עם החורים הקטנים ביותר). מומלץ לטחון את הביצים אחרונות כי הן "ינקו" את המטחנה משאריות החצילים והבצל.
  7. מערבבים את התערובת שטחנתם, מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקופסה סגורה. שומרים במקרר.

הערות, הארות ושאר חיות בית

  • חשוב מאוד לטגן את הבצל באטיות, כדי שיתקרמל ויקבל צבע חום ומרקם רך מאוד. אל תנסו לזרז את התהליך עם טיגון על אש חזקה.
  • אפשר כמובן לקלות את החצילים על האש במקום בתנור. הניחוח השרוף דווקא יוסיף וישדרג, אבל קחו בחשבון שזה יותר מלכלכך.
  • הממרח נהדר כשהוא טיפה חמים, מיד אחרי הטחינה, אבל מצוין גם כשהוא קר. רק הקפידו לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר.

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת