קשה להתעלם מהדובדבנים, שצובעים עכשיו באדום את דוכני הפירות. אז החלטתי להכין מהם שטרודל פשוט ומהיר, עם תוצאות מצוינות מובטחות. בתיאבון!

צפו: כך מכינים שטרודל דובדבנים

מרכיבים

  • 300 גרם דובדבנים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 6-5 דפי בצק פילו, מופשרים
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם (1 כוס) עוגיות פתי בר או "לוטוס", קצוצות
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים

להגשה
  • אבקת סוכר
  • גלידת וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מגלענים את הדובדבנים. שמים בקערה את הסוכר ומניחים עליו את הדובדבנים.
  3. שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה.
  4. מברישים את אחד מדפי הפילו בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף, מברישים גם אותו, וחוזרים על הפעולה עד שמתקבלת ערימה של 7 דפים מוברשים בחמאה. מכסים את הדפים במגבת לחה, (בצק הפילו מתייבש ומתקשה במהירות).
  5. מוסיפים לקערת הדובדבנים את הפתי בר והאגוזים, ומערבבים. עורמים את התערובת בשורה במקביל לאחת מצלעות הבצק, מגלגלים לגלילה ומהדקים.
  6. מניחים את הגלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה. יוצרים על פני העוגה חריצים, כדי להקל על החיתוך שלה לאחר האפייה.
  7. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
  8. פורסים את העוגה, מפזרים עליה אבקת סוכר ומגישים כשהיא עדיין חמה, רצוי בליווי גלידת וניל.