אם אתם אוהבים לשלב גבינות במאפים, מעריכים דלעת כמוני ובאופן כללי צבע כתום עושה לכם טוב - המאפינס האלה נועדו בשבילכם.
>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
12 מאפינס
- 500 גרם דלעת טרייה
- 100 גרם (חצי כוס) שמן
- 2 ביצים
- 3 כפות לבן, יוגורט או שמנת חמוצה
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט (1/8 כפית) כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגוררת
- 1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 3-2 כפות גרעיני דלעת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הדלעת לחתיכות בינוניות, מניחים בתבנית ואופים 30-20 דקות, עד שהיא מתרככת. מקררים כמה דקות ומרסקים לפירה חלק ואחיד במעבד מזון או באמצעות בלנדר מוט (זה בסדר אם יישארו בפירה סיבים).
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
- שמים בקערה גדולה כוס מהפירה וכן את השמן, הביצים והלבן, ומערבבים לתערובת אחידה.
- מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים את הסוכר, התבלינים והגבינה הצהובה. מערבבים לתערובת אחידה וסמיכה.
- משמנים את השקעים של תבנית מאפינס וממלאים בתערובת. מפזרים את גבינת הפרמזן וגרעיני הדלעת.
- אופים 20-15 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים.
- מקררים את המאפינס בתבנית כרבע שעה, מחלצים אותם ומגישים.
- אפשר לשמור את המאפינס במקרר בקופסה סגורה, ולחמם לפני ההגשה.
- מאפינס מלוחים עם אינסוף רעיונות לתוספות