הם רצו תפוחי אדמה בתנור, אני רציתי רק תוספת של ירק. בצ'יק-צ'ק נולדה תוספת ששימחה את כולם, ורק אציין שהכרובית שלי התחסלה יותר מהר מתפוחי האדמה שלהם, ולא רק על ידי!
>> מרילין איילון היא בעלת בלוג האוכלMa Blogeria ומחברת הספר שבוע במטבח של מרילין בהוצאת מייזליק ספרים
מרכיבים
8 מנות
- 1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
- 1 בצל פרוס
- 2 עלי דפנה
- 1 כף שטוחה שום כתוש
- 1 כפית טורשי (תערובת תבלינים לחמוצים) או אבקת קארי
- 2 כפות שמן
- 1/4 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים בקערה גדולה את הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל ועלי הדפנה.
- מערבבים בכלי קטן את השום, הטורשי, השמן, המים מלח ופלפל.
- יוצקים את תערובת התבלינים על הירקות ומערבבים עד שהם מצופים היטב. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ומעט שזופים.
- מגישים עם כוסברה או פטרוזיליה.