כרשה בשמן זית
zeytinyagli pirasa
מתכון אהוב של סבתי מטילדה, שבו הכרשה מתבשלת בעדינות בתערובת של מים ושמן זית המתובלים בסוכר ולימון. התוצאה נימוחה ומתקתקה. מרכיבים6 מנות
- 4 גבעולי כרשה בינוניים, פרוסים באלכסון למקטעים באורך 3 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כוס מים מינרליים או מסוננים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כפית סוכר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים מים, מיץ לימון וסוכר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים כרשה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות ללא כיסוי, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהכרשה רכה אך עדיין מוצקה.
- מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
פלפלים מטוגנים בתחמיץ
פלפלים קלויים בתחמיץ של שום הם קלאסיקה בלקנית, אבל בגרסה הזאת הפלפלים מטוגנים בשמן עמוק - כך הם יוצאים יותר בשרניים. לכו על פלפלים קטנים - נוח יותר לטגן אותם והם גם עסיסיים יותר. מרכיבים8-6 מנות
- שמן לטיגון
- 10 פלפלים אדומים קטנים
- 1/3 כוס חומץ טבעי 5%
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית גדושה סוכר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- יוצקים שמן בגובה 5 ס"מ לסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הפלפלים בשלמותם, 4-3 בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר), כ-5 דקות מכל צד עד שהם זהובים קלות. מוציאים למסננת.
- מערבבים חומץ, שום וסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.