כרשה בשמן זית

zeytinyagli pirasa

מתכון אהוב של סבתי מטילדה, שבו הכרשה מתבשלת בעדינות בתערובת של מים ושמן זית המתובלים בסוכר ולימון. התוצאה נימוחה ומתקתקה.

מרכיבים

6 מנות

  • 4 גבעולי כרשה בינוניים, פרוסים באלכסון למקטעים באורך 3 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כוס מים מינרליים או מסוננים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
  2. מוסיפים מים, מיץ לימון וסוכר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים כרשה ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות ללא כיסוי, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהכרשה רכה אך עדיין מוצקה.
  4. מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

פלפלים מטוגנים בתחמיץ

פלפלים קלויים בתחמיץ של שום הם קלאסיקה בלקנית, אבל בגרסה הזאת הפלפלים מטוגנים בשמן עמוק - כך הם יוצאים יותר בשרניים. לכו על פלפלים קטנים - נוח יותר לטגן אותם והם גם עסיסיים יותר.

מרכיבים

8-6 מנות

  • שמן לטיגון
  • 10 פלפלים אדומים קטנים
  • 1/3 כוס חומץ טבעי 5%
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. יוצקים שמן בגובה 5 ס"מ לסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הפלפלים בשלמותם, 4-3 בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר), כ-5 דקות מכל צד עד שהם זהובים קלות. מוציאים למסננת.
  2. מערבבים חומץ, שום וסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  3. מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

מתוך הספר המטבח הבלקני שלי מאת שי-לי ליפא, הוצאת "על השולחן"