מרכיבים

6 שיפודים

  • 400 גרם שפיץ צ'אך טרי, חתוך לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ
  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל קטן
  • מלח
  • מיץ לימון

למרינדה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 6 כפות שמן זית
  • מיץ סחוט מ-1/2 1 לימונים
  • 1 כפית נענע יבשה
  • 1 כפית מיורן יבש
  • 1/2 1 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בתוכם את קוביות הבשר במשך שעתיים בטמפרטורת החדר או כמה שעות במקרר.
  2. חותכים את הפלפל והבצל לקוביות בגודל קוביות הבשר. מוציאים את קוביות הבשר מהמרינדה ומשפדים על שיפודי מתכת או שיפודי עץ (חשוב להשרות את שיפודי העץ במים לילה לפני הצלייה, למניעת שריפתם).
  3. משפדים על השיפודים לסירוגין את קוביות הבשר, הבצל, הפלפל וחוזר חלילה.
  4. מניחים את השיפוד על-גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה (חשוב לשמור על מידת חום בינונית-נמוכה). בזמן הצלייה מסובבים את השיפוד מידי פעם, לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים, ומושחים את הבשר במרינדה.
  5. מתבלים את השיפודים במלח, סוחטים עליהם מיץ לימון ומגישים מיד (חשוב להמליח את השיפודים רק בסוף הצלייה, כדי שלא יתייבשו).

  • המתכון באדיבות "אדום-אדום".