סלט טורקי

סלט טורקי לא חייב לכלול חומרים משמרים. הסלט הזה כל כך טעים, קל להכנה ומתאים לכל ארוחה - שלא ברור מתי ולמה החלטנו לקנות אותו מוכן. רק חשוב לתת לטעמים הזדמנות להתחבר, זה כל הקסם.

מרכיבים

8 מנות

  • 1 בצל סגול גדול, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 3 פלפלים (עדיף בכמה צבעים), חתוכים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
  • 3 עגבניות טריות מרוסקות במעבד מזון, או 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1/2 עד 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (או מעט טבסקו)
  • כ-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים (לא חובה)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפות קטשופ או רסק עגבניות
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  2. משהים לפחות שעה במקרר, ועדיף יום. טועמים ומתקנים תיבול.

גיוון
  • לסלט טורקי אורגינל (המכונה אֶזמֶה) יש גרסה נוספת - מכינים אותו הדבר, אלא שמרסקים את המרכיבים בבלנדר למחית גסה.

מטבוחה פטנט

אנחנו לא מכירות מטבוחה טעימה יותר מזאת שמכינה חמותה של עינת, שיש לה ידי זהב. אבל אנחנו תמיד ממהרות, לכן עשינו כמה קיצורי דרך, ברשותכם. כך או כך מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא, היא נשמרת נפלא.

מרכיבים

1 ק"ג מטבוחה

  • 4 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות משומרות שלמות, ללא מיץ
  • 4 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים (נמכרים במשקל או בצנצנת)
  • 4 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים וקלופים בלי גרעינים (נמכרים במשקל או בצנצנת)
  • 8 שיני שום שלמות
  • כ-1/2 כוס שמן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה
  1. מבשלים את העגבניות בסיר על להבה בינונית־נמוכה 10-8 דקות, עד שהן מפרישות נוזלים. מסירים מהכיריים.
  2. מסננים את העגבניות ומחזירים לסיר. מוסיפים לעגבניות את שאר המרכיבים, למעט רסק העגבניות. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעתיים וחצי. חשוב להישאר בסביבה ולבחוש כל כמה דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד חצי שעה. התבשיל מוכן כשהוא מבריק וללא נוזלים.

טיפים
  • למטבוחה יש נטייה להחמיץ, כך שאם נשארו שאריות בקערית ההגשה, אל תחזירו לקופסה, שמרו בנפרד.
  • בקיץ, כשיש עגבניות טריות בשפע, חולטים אותן, מקלפים, קוצצים ומבשלים באותו אופן, כולל הסינון.

טאבולה פיצוחים

סלט בריא ומלא כל טוב שאנחנו מכינות בהרבה גרסאות, תלוי מה יש במזווה. הבסיס הוא עשבי תיבול שונים ולצידם אגוזים, זרעים וגרעינים, או בקיצור ג'עלה - תערובת שנמכרת בחנויות תבלינים. פינוק אמיתי וסופר־מזין לכל מי שנמנעים מבשר.

מרכיבים

8 מנות

  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • צרור בצלים ירוקים, קצוצים
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 3 כפות גרעיני חמניות ו/או דלעת
  • 3 כפות שקדים חצויים, קלויים
  • 3 כפות שומשום קלוי
  • 3 כפות אגוזי מלך או פקאן, קלויים וקצוצים

לתיבול
  • כ-1/4 כוס שמן זית
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  • מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
  • סמוך להגשה מתבלים בשמן זית, במיץ ובקליפת לימון, במלח ובפלפל.

גיוון
  • מגדילים את נפח הסלט על ידי הוספת כוס בורגול או קוסקוס שהושרו במים עד ריכוך.

  • מתוך הספר "שמחות קטנות", הכולל מתכונים לאירועים שונים – מבראנץ' או אירוח משפחתי עד על האש (הוצאת "מודן")