סלט עדשים שחורות ודלעת ערמונים

סלט עדשים מרענן שיכול להיות גם ארוחה שלמה - דלה בקלוריות אבל מזינה, צמחונית אבל מלאה בברזל. ואם זה לא מספיק, אז גם מדובר במנה שכיף לסחוב לפיקניק

אינס שילת ינאי

|

28.04.14 11:48

 

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 2 כוסות עדשים שחורות או ירוקות
  • 1 דלעת ערמונים (או דלורית), קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית קינמון
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול חתוך דק או בצל ירוק קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שבבי שקדים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • אפשרות: 2 כפות חמוציות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך 8-4 שעות. מסננים.
  2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות – אבל לא יותר מדי. שוטפים ומסננים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את דלעת הערמונים, 1/4 כפית מהקינמון, מלח גס ו-2 כפות שמן זית. משטחים את קוביות דלעת הערמונים בתבנית ואופים עד שהן מתרככות ומזהיבות .מצננים מעט.
  4. מערבבים בקערה את העדשים עם דלעת הערמונים ושאר מרכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד