פילה דג דניס על מצע קוביות סלק וחזרת מגוררת

מתכון של ישי אטיאס, שף מסעדת "וינו סוקה" בהרצליה.

מרכיבים

6 מנות

  • 6 נתחי פילה דניס
  • 1 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר
  • 2 סלקים טריים ומוצקים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: מעט שורש חזרת טרי מגורר

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר קטן את החומץ הבלסמי והסוכר. מבשלים על אש בינונית עד שכמות הנוזל מצטמצמת לחצי. מקררים ושומרים בקופסה סגורה.
  2. חותכים את הסלק לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את החומץ המצומצם, מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומשהים לשעה בצד.
  3. מסדרים את הסלקים בצלחות.
  4. מחממים היטב מחבת עם מעט שמן זית. מניחים במחבת 3 נתחי פילה, כשהעור פונה כלפי מטה, ומטגנים 2 דקות. הופכים את הדגים ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לצלחות, מעל הסלקים, ומכינים באותו אופן את יתרת נתחי הפילה.
  5. מגרדים מעל הדגים משורש החזרת ומגישים מיד.

סלמון בתנור עם עגבניות מיובשות, שמן זית ואורגנו טרי

מתכון של השף אבי שטייניץ, באדיבות דגי תנובה.

מרכיבים

5-4 מנות

  • 1 ק"ג פילה סלמון
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 120 גרם עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
  • עלים מ-2 ענפי אורגנו
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי שומר

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט את שמן הזית במחבת. מוסיפים את השום והעגבניות ומערבבים. מורידים מהאש ומניחים לשמן לנוח כחצי שעה.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור פונה כלפי מטה. אם רוצים להוסיף חגיגיות למנה, חורצים על פני הדג בעזרת סכין חדה פסי שתי וערב לעומק של 2 ס"מ.
  4. מושחים את הדג בתערובת השמן והעגבניות, מפזרים עליו את עלי האורגנו ולאחר מכן גם את המלח, הפלפל וזרעי הכוסברה והשומר.
  5. אופים 25-20 דקות (לא יותר, כדי שהדג לא יתייבש) ומגישים מיד.