פילה דג דניס על מצע קוביות סלק וחזרת מגוררת
מתכון של ישי אטיאס, שף מסעדת "וינו סוקה" בהרצליה. מרכיבים6 מנות
- 6 נתחי פילה דניס
- 1 כוס חומץ בלסמי
- 2 כפות סוכר
- 2 סלקים טריים ומוצקים
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: מעט שורש חזרת טרי מגורר
- שמים בסיר קטן את החומץ הבלסמי והסוכר. מבשלים על אש בינונית עד שכמות הנוזל מצטמצמת לחצי. מקררים ושומרים בקופסה סגורה.
- חותכים את הסלק לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את החומץ המצומצם, מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומשהים לשעה בצד.
- מסדרים את הסלקים בצלחות.
- מחממים היטב מחבת עם מעט שמן זית. מניחים במחבת 3 נתחי פילה, כשהעור פונה כלפי מטה, ומטגנים 2 דקות. הופכים את הדגים ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לצלחות, מעל הסלקים, ומכינים באותו אופן את יתרת נתחי הפילה.
- מגרדים מעל הדגים משורש החזרת ומגישים מיד.
סלמון בתנור עם עגבניות מיובשות, שמן זית ואורגנו טרי
מתכון של השף אבי שטייניץ, באדיבות דגי תנובה.
מרכיבים
5-4 מנות
- 1 ק"ג פילה סלמון
- 6 כפות שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- 120 גרם עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
- עלים מ-2 ענפי אורגנו
- 1 כפית מלח ים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי שומר
אופן ההכנה
- מחממים מעט את שמן הזית במחבת. מוסיפים את השום והעגבניות ומערבבים. מורידים מהאש ומניחים לשמן לנוח כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור פונה כלפי מטה. אם רוצים להוסיף חגיגיות למנה, חורצים על פני הדג בעזרת סכין חדה פסי שתי וערב לעומק של 2 ס"מ.
- מושחים את הדג בתערובת השמן והעגבניות, מפזרים עליו את עלי האורגנו ולאחר מכן גם את המלח, הפלפל וזרעי הכוסברה והשומר.
- אופים 25-20 דקות (לא יותר, כדי שהדג לא יתייבש) ומגישים מיד.